HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Bántalmazással vádolnak egy böszörményi tanárt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Január 12    Forrás: dehir.hu


Ez a cikk archív

Azt állítja két roma iskolás, hogy a hajdúböszörményi Veres Ferenc Szakiskola egyik tanára minden ok nélkül bántalmazta őket. Az iskolában kivizsgálják az esetet.

Hirdetmény

Két roma diák kereste meg Lendvai Bátor Zsoltot (aki egy roma civil szervezet vezetőjének vallja magát) azzal, hogy minden ok nélkül bántalmazta őket egy hajdúböszörményi pedagógus. Állításuk szerint a tanár az egyiküket a szeme környékén kétszer megütötte, majd a másikukat homlokon vágta. Amikor a diákok megkérdezték, miért kapták az ütéseket, elmondásuk szerint a tanár csak annyit mondott: azért, mert így tartotta a kedve.

A diákok a szüleiknek nem merték elmondani az esetet, Lendvai Bátor Zsolthoz fordultak, aki aztán a szülőkkel bement az iskolába. Az esetről jegyzőkönyvet vettek fel. Lendvai Bátor azt állítja, a szembesített tanár nem tagadta tettét, de magyarázatot nem tudott adni a kérdésekre.

Természetesen érdeklődtünk a Veres Ferenc Szakiskolában, ahol azt elmondták, valóban felvették a panasz jegyzőkönyvét. Az iskola igazgatója jelenleg több napos továbbképzésen tartózkodik, de amit visszaér, minden bizonnyal megindítja a vizsgálatot.

Bátor Zsolt azt állítja, a szóban forgó pedagógus rendszeresen bántalmazza a gyerekeket, „hol pofoz, hol léccel veri őket, hol kőműves kanállal.”

Hajdúböszörmény Polgármesteri Hivatalának oktatási osztályvezetője, Riczu Julianna a Dehir.hu kérdésére elmondta, hogy a hétfői esetről ők eddig nem kaptak bejelentést. Emellett azt is megtudtuk, hogy az utóbbi években Hajdúböszörmény egyetlen oktatási intézményéből sem kaptak olyan jelzést, hogy pedagógus bántalmazott volna gyerekeket.

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy Lendvai Bátor Zsolt hajdúhadházi lakos. Hajdúhadház polgármestere, Csáfordi Dénes pedig közleményt adott ki arról, hogy a Lendvai Bátor által emlegetett Nemzetközi Romamisszió Szakszolgálat bíróság által nem bejegyzett szervezet, így annak a férfi vezetője sem lehet.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   Mrbosco  | 2011 Január 12 14:05:23 like(1) dislike(0)

Hajdúhadház polgármestere, Csáfordi Dénes pedig közleményt adott ki arról, hogy a Lendvai Bátor által emlegetett Nemzetközi Romamisszió Szakszolgálat bíróság által nem bejegyzett szervezet, így annak a férfi vezetője sem lehet.

Na ez az álitás nem valos mivel hogy szervezet nevet változtatunk. a

NEMZETKÖZI KERESZTÉNY ROMA MISSZIOS EGYHÁZ let a hivatalos neve.

DE bejegyzés alatvan a következö szervwezet is ROMA SZAKSZOLGÁLAT
vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt