2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Bántalmazással vádolnak egy böszörményi tanárt
2011. 01. 12. 00:00

Azt állítja két roma iskolás, hogy a hajdúböszörményi Veres Ferenc Szakiskola egyik tanára minden ok nélkül bántalmazta őket. Az iskolában kivizsgálják az esetet.

Két roma diák kereste meg Lendvai Bátor Zsoltot (aki egy roma civil szervezet vezetőjének vallja magát) azzal, hogy minden ok nélkül bántalmazta őket egy hajdúböszörményi pedagógus. Állításuk szerint a tanár az egyiküket a szeme környékén kétszer megütötte, majd a másikukat homlokon vágta. Amikor a diákok megkérdezték, miért kapták az ütéseket, elmondásuk szerint a tanár csak annyit mondott: azért, mert így tartotta a kedve.

A diákok a szüleiknek nem merték elmondani az esetet, Lendvai Bátor Zsolthoz fordultak, aki aztán a szülőkkel bement az iskolába. Az esetről jegyzőkönyvet vettek fel. Lendvai Bátor azt állítja, a szembesített tanár nem tagadta tettét, de magyarázatot nem tudott adni a kérdésekre.

Természetesen érdeklődtünk a Veres Ferenc Szakiskolában, ahol azt elmondták, valóban felvették a panasz jegyzőkönyvét. Az iskola igazgatója jelenleg több napos továbbképzésen tartózkodik, de amit visszaér, minden bizonnyal megindítja a vizsgálatot.

Bátor Zsolt azt állítja, a szóban forgó pedagógus rendszeresen bántalmazza a gyerekeket, „hol pofoz, hol léccel veri őket, hol kőműves kanállal.”

Hajdúböszörmény Polgármesteri Hivatalának oktatási osztályvezetője, Riczu Julianna a Dehir.hu kérdésére elmondta, hogy a hétfői esetről ők eddig nem kaptak bejelentést. Emellett azt is megtudtuk, hogy az utóbbi években Hajdúböszörmény egyetlen oktatási intézményéből sem kaptak olyan jelzést, hogy pedagógus bántalmazott volna gyerekeket.

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy Lendvai Bátor Zsolt hajdúhadházi lakos. Hajdúhadház polgármestere, Csáfordi Dénes pedig közleményt adott ki arról, hogy a Lendvai Bátor által emlegetett Nemzetközi Romamisszió Szakszolgálat bíróság által nem bejegyzett szervezet, így annak a férfi vezetője sem lehet.