HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kisebbségi választás - Az FCÖ elnöke szerint a romák a reményre és a haladásra szavaztak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Január 11    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A budapesti romák a haladás és a remény oldalán állnak, az ideológiai programok helyett a kézzel fogható eredményekre, a szakmai politizálásra szavaztak - reagált a fővárosi kisebbségi választások eredményére a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében; Makai István ezzel arra utalt, hogy az általa vezetett szervezet megőrizte vezető pozícióját a héttagú testületben, így ismét ő irányíthatja a Fővárosi Cigány Önkormányzatot (FCÖ).

Hirdetmény

Makai István, aki négy éve áll az FCÖ élén, úgy fogalmazott: "hiszünk abban, hogy a cigány ügy nem problémák halmaza csupán, hanem egy olyan ügy, amelyre közösen kell megfelelő megoldásokat találnunk, és hiszünk abban is, hogy az ismét megelőlegezett bizalom révén túl tudunk lendülni a nehézségeken, és képesek vagyunk a megoldások felé haladni".

A fővárosi területi önkormányzati választásokon a cigány kisebbség közül a Roma Polgári Tömörülés (RPT) négy mandátumot szerzett, így a Makai István vezette szervezet kapott többséget a héttagú testületben.

A január 9-én tartott cigány területi kisebbségi önkormányzati választásra az "Eötvös József" Cigány-magyar Pedagógiai Társaság, a Felzárkózás a III. Évezredbe Közhasznú Egyesület, a "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség, valamint az RPT állított önálló listát.

A 80 választásra jogosult elektorból 76 adta le szavazatát: az RPT 40 szavazattal négy, a Lungo Drom 19 vokssal kettő, a Felzárkózás a III. Évezredbe Közhasznú Egyesület 17 szavazattal egy képviselőt delegálhatott a testületbe.

 A választási eredmény alapján Makai István maradt az FCÖ elnöke, így a jövőben is az általa vezetett érdekképviselet irányíthatja a mintegy 200 ezres lélekszámú budapesti cigányságot. Erre utalva a roma politikus közölte: folytatni kívánja "az aktív, cselekvő szakmai munkát a romák polgárosodásáért".

Az FCÖ az Országos Cigány Önkormányzat után a legbefolyásosabb választott roma érdekképviseleti szervezetnek számít.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt