2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Támadott a Jobbikos?
2011. 01. 09. 00:00

Azzal vádolja Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselőt egy hajdúhadházi roma vezető, hogy december végén a helyi vasútállomáson sértegette és rágalmazta őt.

- Feltette a lábát a padra, kirívó magatartással, nagyon csúnya módon beszélt és megkérdeztem, hogy országgyűlési képviselő úr, szabad-e ezt tenni, miért teszi ezt?

Lendvai Bátor Zsolt, a Nemzetközi Romamisszió Szakszolgálat hajdúhadházi vezetője épp azt meséli, hogy december 30-án miként támadt rá a vasútállomáson Rubi Gergely országgyűlési képviselő, aki a Szebb jövőért polgárőrség tagja. Ezért tett feljelentést a rendőrségen Lendvai Bátor Zsolt, aki azt mondja, ez nem az első eset, hogy őt, illetve a helyi romákat zaklatta a képviselő és polgárőr társai.

- Nagyon sokszoros fordult már elő ilyen eset, akárhányszor idejönnek szolgálatot teljesíteni csoportban, akár tízen is. Meglátják őket a lakosok, azonnal mennek vissza a házukba, nem mernek bejönni a boltba, a vasúton keresztül – mondja Lendvai Bátor Zsolt, a Nemzetközi Romamisszió Szakszolgálat vezetője.

Rubi Gergely másként emlékszik az esetre. A jobbikos országgyűlési képviselő azt mondja, polgárőr társaival valóban járőröztek az állomáson, találkoztak Lendvai Bátor Zsolttal, aki épp zaklatta az ott várakozókat. Õk hívták ki a rendőrséget, hogy intézkedjenek vele szemben. Ezért mondja azt Rubi Gergely, hogy a feljelentés valótlanságot tartalmaz.

- Teljes mértékben hazugság. Ez a Lakatos, vagy Lendvai, vagy éppen mikor hogy nevezi magát Bátor Zsolt már sportot űz abból, hogy engem, illetve a Jobbikot megrágalmazza. Természetesen hazugság az egész – hallhattuk Rubi Gergelyt, a Jobbik önkormányzati képviselőjét.

A Napszemle kérdésére - hogy lemondana-e mentelmi jogáról az ügy tisztázása érdekében - Rubi Gergely azt válaszolta, igen. Sőt egyébként sem tart semmilyen ügyben igényt a mentelmi jogára. De mivel ebben az esetben rágalmazásról van szó, ezért nem kezdeményezi a parlamentben mentelmi jogának feloldását.