HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kulturális autonómia a Romawebbel

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  rádió c, romnet, romaweb
2010 December 30    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság kijelenti, a „kormányprogramunk egyik fő sarokpontja a kisebbségek kulturális autonómiájának megteremtése”, mégis központilag irányított roma médiát akarnak a Romaweb újraélesztésével – olvasható a Magyar Nemzet Online (MNO) mai tudósításában. Az uralkodó kormányok hajlamosak elfeledni, hogy bizonyítottan életképes roma médiumok működnek az országban, amik továbbra is a létfenntartásukért küszködnek.

Hirdetmény

Roma sajtó: egy működőképes konstrukció kell


Az államháztartásról szóló törvény értelmében, ha köztartozás áll fenn, „akkor annak rendezéséig állami támogatás nem folyósítható” – ezt a választ adta az államtitkárság a roma médiumokkal kapcsolatos kérdésre a MNO-nak.

 

Az MNO információi szerint gondok adódtak a cigányságot reprezentáló sajtó támogatásával kapcsolatban. Válaszukban sajnálkoznak, hogy az elmúlt években jelentősre duzzadt köztartozás miatt a Radió C a jelenlegi költségvetésből a külön részükre elkülönített pénzforrás megléte ellenére sem támogatható.

 

Olyan konstrukciót tartanak elfogadhatónak, amely nem kizárólag a központi költségvetés támogatásával, hanem képes megállni anyagilag a saját lábán is. „Amennyiben biztosítani tudjuk a Romaweb működtetéséhez szükséges forrásokat, az államtitkárság szándékozik azt fenntartani, megújult tartalommal”, a minisztérium pedig tervezi a következő évi költségvetésből a roma médiumok támogatását.

 

A Romaweb

 

A Medgyessy-kabinet idején létrehozott RomaWeb hálózatot lényegében felszámolták 2008-ban, mindössze két munkatársa maradt, ők is csak kimásolt adatokat ollóztak. 2010 október 1-től az oldal nem frissül.

 

A HírTV információja szerint összesen 139 millió forint uniós és költségvetési forrásból kezdte meg működését a kormányzati portál. Teleki László, az akkori romaügyi államtitkár szerint a RomaWeb működtetésére évente további 15 millió forintot költött a kormány.

Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt