HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Brit lap a romák uniós támogatásának kihívásairól

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 29    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Javítani kellene a romák segítésére szánt európai uniós támogatások felhasználásának hatékonyságán - állapította meg a témáról szerdán megjelent cikkében a Financial Times című brit politikai-pénzügyi napilap.

Hirdetmény

Emlékeztetett arra, hogy a téma kiemelt politikai érzékenységűvé vált szeptemberben, amikor az Európai Bizottság bírálta Franciaországot a roma táborok lebontásáért, Párizs viszont azzal vádolta a brüsszeli uniós testületet, hogy nem nyújt elegendő támogatást a romaprobléma gyökereinek kezelésére.

 

Idézte a brit lap Andor László foglalkoztatási és szociális biztost, a téma egyik bizottsági felelősét, aki elismerte, hogy "olyan területről van szó, ahol vegyesek a tapasztalatok". Hozzátette azonban, hogy az uniós alapokból jelentős összegek állnak rendelkezésre, bár azt valóban nehéz megmondani, ebből mennyit hasznosítanak valójában a romaprobléma kezelésére.

 

A bizottság azt is értésre adta, hogy szeretné, ha az EU-tagországok több olyan programot dolgoznának ki, amelyek kifejezetten a romák segítését szolgálják.

 

Már kicsiny összegű projektek is fontos kiindulást jelenthetnek a romák számára - vélte a lap, hozzátéve, hogy esetenként éppen a hozzáférhető összeg nagysága vagy időbeni felhasználási korlátja okoz gondot a pénz lehívására.

 

Megszólalt a cikkben Soros György, a romák segítésén is fáradozó, magyar származású amerikai üzletember, aki szerint az uniós strukturális alapok a motorjai lehetnének a romaprobléma európai kezelésének. Úgy vélte azonban, a jelenleginél jobban is fel lehetne használni ezeket a támogatásokat, amelyek egyik nagy előnye, hogy a nemzeti forrásoktól eltérő módokon is hasznosíthatók. Számításai szerint jelenleg az uniós strukturális támogatásoknak mintegy egy százaléka kerül ténylegesen a romákhoz.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt