HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Snétberger Ferenc tehetségek után kutat

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Snétberger Ferenc
2010 December 19    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Tucatnyi gyermeket hallgatott meg szombaton Szegeden az Európai Roma Zenei Szakkollégium alapítója; a 12-20 éves kor közötti fiatal zenészek Snétberger Ferenc Liszt-díjas gitárművész zeneszerzőnek mutathatták be tudásukat.

Hirdetmény

Mint a meghallgatás után a művész az MTI-nek elmondta: több gyermeket vártak, de a zord időjárás miatt csak tucatnyian jelentek meg a válogatón. A szegedi fiatalok közt volt, aki vadászkürtön játszott, voltak gitárosok, trombitások és zongoristák is. A meghallgatott fiatalok közül egy zongorista valószínűleg megfelel az elvárásoknak, és részt vehet a nyári szakmai képzésen. Ahogy fogalmazott, az utóbbi napok meghallgatásai közül a legtöbb nagyon tehetséges fiatalra Budapesten talált, a legfiatalabbra, egy 10 éves kisfiúra pedig Miskolcon.

 

Eddig több mint száz gyermeket hallgattak meg. Januárban folytatódik a tehetségkeresés Salgótarjánban, Veszprémben és Szolnokon - mondta Snétberger Ferenc.

 

A Balaton-felvidéken, Felsőörsön 2011 nyarán kezdi meg működését az Európai Roma Zenei Szakkollégium, alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas gitárművész és zeneszerző Snétberger Ferenc. A projekt támogatói a norvég és a magyar állam, valamint a Nyílt Társadalom Intézet.

 

Az Európai Roma Zenei Szakkollégium összesen 12 hetes - három őszi, három tavaszi és hathetes nyári - kurzusain évről évre 60 hátrányos helyzetű roma fiatal tanulhat. Az intézmény arra épít, amit a gyerekek a családban tanultak, magukkal hoznak; ösztönzik és tanítják őket, hogy kibontakoztathassák képességeiket. A zenei, művészeti órák mellett romakultúra-ismereti órákon, angol, informatika, tanulásmódszertan és egyéb képzéseken vesznek részt a diákok, emellett egyéni pályaorientációs tanácsadást biztosítanak számukra. Tanáraik olyan hazai világhírű művész-tanárok, mint Snétberger Ferenc, Oláh Kálmán, László Attila, Szakcsi Lakatos Béla, és olyan kiváló nemzetközi vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos.

 

A szakkollégium kurzusait úgy szervezik, hogy a "normál" általános vagy középiskolai tanulmányok mellett is elvégezhetők legyenek, ne kelljen emiatt a diákoknak évet halasztaniuk. Mindebben mentorok segítik őket.  

 

A képzés a tanulók számára ingyenes, mivel a költségeket az iskola fenntartója, a Camp Europe Felsőörs Közhasznú Kft. vállalja. Napi teljes ellátást, azaz étkezést és szállást biztosítanak minden tanulónak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt