HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kisebbségi választás – Lemondásra szólítja fel az MCF az OVB elnökét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 16    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Lemondásra szólítja fel az Országos Választási Bizottság (OVB) elnökét a Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF); a szervezet szerint a testület egymásnak ellentmondó indokokkal és határozatokkal próbálta befolyásolni, s így a döntéseivel gyakorlatilag a felére csökkentette az MCF   53 fős országos listáját a januári kisebbségi választásokra.

Hirdetmény

 Ifj. Bogdán János, a szervezet elnökhelyettese, az Országos Cigány Önkormányzat szóvivője a választási testület döntésére utalva az MTI-nek csütörtökön úgy fogalmazott: demokráciában és jogállamban nem az OVB-nek, hanem a választópolgároknak kell dönteniük. Az MCF szerint az egymásnak ellentmondó határozatokkal kizárt képviselőjelöltekkel a választásokat akarja befolyásolni a testület, elősegítve a rivális Lungo Drom győzelmét.

 

Mint mondta, az MCF a határidőre 53 fős listát adott le, de az OVB honlapján csak 52 név szerepel, s közülük is csak 25 jelöltjüket vették nyilvántartásba, míg a Lungo Drom teljes, 53 fős listáját nyilvántartásba vették, így a rivális valamennyi jelöltje indulhat.

 

Ifj. Bogdán János az OVB határozatairól szóló dokumentumokat bemutatva közölte: néhány jelöltjüket, köztük Teleki László volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, volt romaügyi államtitkárt, illetve az OCÖ más elnökhelyetteseinek nyilvántartásba vételét olyan indokkal utasították el, amelyet más jelöltek esetében elfogadtak, illetve olyan neveket vettek nyilvántartásba, amelyekről határozat született, hogy a jelöltségüket elutasították.

 

Az MCF elnökhelyettese - akinek a jelöltségét az OVB szintén elutasította - úgy fogalmazott: az OVB bebizonyította, hogy alkalmatlan feladata ellátására, ezért felszólítják Bordás Vilmos elnököt, "gyakoroljon önkontrollt, és mondjon le pozíciójáról".

 

Hozzátette: mivel az OVB nyíltan befolyásolni kívánja a választás kimenetelét, a január 9-re kitűzött területi és országos kisebbségi választásokra nemzetközi megfigyelőket hívnak, illetve a jelöltek nyilvántartásba vételét elutasító határozat ellen, még a nap folyamán, fellebbezést nyújtanak be a Legfelsőbb Bíróságnál.

 

A Magyarországon bejegyzett 13 nemzeti és etnikai kisebbség közül a legnagyobb közgyűlési testületre (53 fő) a cigányok szavazhatnak, míg a második legnagyobb kisebbség, a németek országos képviselő-testületébe 37 tag  választható. A legkisebb létszámú országos önkormányzata - 15 taggal - a szlovéneknek lehet.

 

A január 9-re kitűzött területi és országos kisebbségi választásokon csak az októberi önkormányzati választásokon mandátumot elnyert kisebbségi képviselők szavazhatnak a felállított listákra.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 4 hozzászólás érkezett.

#4   leleplezés  | 2010 December 20 17:45:22 like(1) dislike(0)

lista foéyt. köv. része.

ezek után persze felmerül a koalicióba, hogy vissza vegyék a listát, mivel csak 25 fős vagy ne. Aba-Horváth -nak természetesen ez nem jól jön, hisz meghiusul a terve, bár már így is mert most egymást okolják és mindenki mindekiben az árulót és a hibást látják.K Orbánnak meg sikerült szétverje az MCF-t egy két segnyaló közbenjárásával, akinek sok köze nem volt az MCF hez azok kaptak lehetőséget a listán, csak kérdés az, hogy visz e szavazókat az MCF -s koaliciós listára. Az én részemről biztos vagyok benne, hogy ha eddig rájuk szavaztattam volna, most biztos hogy nem fogom megtenni, mert ez a lista mindenről szól, csak arról nem, hogy érdekeket képviseljen a jövőben. Sanos egy dologról szól az egész a pénzről. A legnagyobb bizonyíték erre a lista összeállítása és szétesése.

#3   leleplezés  | 2010 December 20 17:33:16 like(1) dislike(0)

először is tiztázni kellene, hogy a lista állításkor hányan ágaskodtak azért a bizonyos helyért, ugyan is az történt, ha még valaki nem tudná, hogy a lista állítás mág 3 órakkor nem volt egységes a leadás napján.

tehát ha valaki kíváncsi akkor itt most megkaphatja az igaszságot a lista állításról.

Mi is történt?!

baranya megyéból K-né Ica volt az egyik legalattomosabb, de mondhatnám bár melyiket és nézzétek meg a megyei litákat ezek az "emberem"?mindenütt az első helyen, mint lista vezetők vannak rajta és még ezen felül amit csak belehet tölteni pozicíót, azt mind elvállalnák. A lista az mcf és koaliciós partnereik részéről azért lett ilyen , amilyen, mert az utolsó percen sem tudtak megegyezni és ekkor jött KO és 15 óra 30 kor kizavart mindenkit az eknöki szobából és saját maga kezdte összerakni a listát. persze ekkor már az idő nagyon szorította és az úgynevezett SZ lapokat össze-vissza mindenki töltögette és hál istennek ez lett a vége, amit láthattok ti is. Utólag lehet felelősöket keresni, de az a tényeken nem változtat. De az is lehet, hogy tudatosan alakította valaki a listát így. Az én helyzetemben az történt, hogy a listán voltam és ugye a lista elvileg 53 fős és az is volt az OCÖ székházon belül, míg ki nem mentek az utcára és beültek egy taxiba, amivel a listát az OVB-re siettek. ekkor történhetett meg az, hogy engem önkényesen B jószi levett, az-az kivette az SZ lapot a listából és azt tudatosan a kocsi hátsó ülésén felejtette és a lista az OVB-re már csak 52 fővel érkezett. Tehát az, hogy hogyan is alakult a lista ezek után joggal kérdezi meg bár ki, aki kiesett a listáról, hogy hogyis van ez Orbán? vagy B Józsi. folyt. köv

#2   maros50  | 2010 December 19 18:18:40 like(0) dislike(0)

Nem lemondásra kell szólítani az OVB-t,hanem pontos és precíz munkát kell végezni!

romungro! nagyon kezdő vagy a roma politikában.Kivácsi vagyok LB döntés utáni elvi álláspontodra.Ez is Flóri hibája?

#1   romungro  | 2010 December 16 19:33:58 like(0) dislike(0)

Farkas Flóri nagyon súlyos dolgokat tudhat a fidesz-ről!!!!!! Az a párt akinek Fakas Flóri a legmegfelelőbb cigány politikus, az maga is méltatlan arra, hogy bárkiket is képviseljen.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt