2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fotókiállítás és meseolvasás a budapesti Aréna Plázában
2010. 12. 15. 00:00

Az Olvassunk együtt! - kampány és programsorozat azt tűzte ki célul –, hogy ösztönözze és elősegítse az elszegényedett családok, gyerekek és szülők rendszeres olvasását.

A közös olvasás mellett december végéig a budapesti Aréna Plázában az érdeklődők megtekinthetik, az Olvassunk együtt mozgalom különböző állomásain készült fotókat is. A válogatás a helyszínek hangulatát, a híres vendégekkel közösen mesét olvasó és a könyvekkel ismerkedő gyerekeket mutatja be. Valuska Gábor fotói felidézik az eddigi élményeket, de aki minden részletre kíváncsi, látogasson el a mozgalom honlapjára, ahol az áprilisi indulás óta a teljes fotógaléria megtalálható, videók és riportok kísértében.

 

Az Olvassunk együtt! - kampány és programsorozat azt tűzte ki célul – látva más, közép-kelet-európai kampányok sikerét –, hogy ösztönözze és elősegítse az elszegényedett családok, gyerekek és szülők rendszeres olvasását. Az olvasás, mint eszköz és lehetőség segítségével élénkíteni szeretnék a társadalmi párbeszédet, fel akarnak lépni a megosztottság ellen és a megbékélés mellett. Olyan nagy nyilvánosság mellett folyó programot kívánnak bonyolítani – közismert és véleményformáló személyiségek aktív részvételével –, amely ténylegesen hozzájárul az adott közösségek, települések, kerületek olvasási szokásainak megváltoztatásához, s egyúttal felhívja a figyelmet a társadalmi és személyes felelősségvállalás szükségességére is.

 

A - OLVASSUNK EGYÜTT! - program kezdeményezője és irányítója a budapesti székhelyű Nyílt Társadalom Intézet (OSI Budapest) Roma programja, a lebonyolításban különböző szakmai szervezetek, médiatámogatók és könyvkiadók vesznek részt.

 

További részletekért látogassa meg a: www.olvassunkegyutt.hu oldalt.