HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok: pár hónap haladékot kaptak az áldozatok

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 13    Forrás: 168 Óra


Ez a cikk archív

A romák elleni fegyveres támadások áldozatainak megsegítésére jótékonysági árverést tartottak december 10-én, az Emberi Jogok Napján, a Budai Vigadóban. A helyszínen majdnem négyszázezer forint jött össze, ebből az aukciót kezdeményező Phralipe Független Cigány Szervezet már elutalt 50-50 ezer forintot a hat családnak, a következő részletet pedig január első napjaiban küldik majd el.

Hirdetmény

Összesen 39 alkotást ajánlottak árverésre a „Kortárs képzőművészek az emberi jogokért” elnevezésű jótékonysági aukción, ebből 15 darab kelt el – összegezte az eredményt Daróczi Ágnes, a Phralipe elnöke. „Nem voltak elegen” – folytatta, hiszen az aukcióra bocsátott alkotások több mint felére nem is érkezett felajánlás, így a tervezett négymillió forint bevétel helyett alig egymillió forint folyt be. Daróczi Ágnes azt mondta, hogy ez az összeg csupán a családok téli túlélésére elegendő. Az alkotásokat továbbra is az érdeklődők figyelmébe ajánlják, és a művek megtekinthetők a Phralipe honlapján.

Ahogy azt a Roma Sajtóközpont hírül adta, 2008 novemberében meghalt egy roma férfi és egy nő a Borsod megyei Nagycsécsen, miután ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két egymással szemben álló házra a cigánytelepen. Az egyikben egy házaspár lakott a férj testvérével, a másikban egy kétgyerekes család. Ők nem sebesültek meg, de életét vesztette a szemközti házban egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő.

Daróczi Ágnes elmondta, hogy azóta a lakásban kikapcsolták az áramot, de a szomszédtól mégis kap áramot a félárva beteg kislány és az édesapja. A süketnéma Marikát rokkantnyugdíjból és a beteg gyerek után járó állami ellátásból neveli az apa.  


Családi pótlékből és árvasági segélyből neveli a félárván maradt két gyerekét az az özvegy, akinek tavaly februárban Tatárszentgyörgyön meggyilkolták ötéves kisfiát, Csorba Robikát, és 27 éves férjét, Csorba Róbertet. Daróczi Ágnes róluk azt mondta, hogy éhen halnának, ha nem segítenék őket az özvegy szülei. A tavaly áprilisban Tiszalökön a saját háza előtt agyonlőtt Kóka Jenő özvegye a gyilkosság előtt pár héttel elvesztette a munkahelyét.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt