2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hátrányos helyzetű tanulók kimagasló teljesítményét jutalmazták Szolnokon
2010. 12. 10. 00:00

Hatvan, kiemelkedő teljesítményt nyújtó, halmozottan hátrányos helyzetű diák vehetett át pénzjutalmat pénteken a szolnoki városházán - tudatta a helyi önkormányzat sajtóreferense az MTI-vel.

A helyhatóság öt éve kezdeményezte a halmozottan hátrányos helyzetű, nemritkán mélyszegénységben élő, roma származású szolnoki tanulók kiemelkedő teljesítményének elismerését - tájékoztatott az ünnepség előzményeiről Pókász Endre.

 

Jelezte: a program sikerére és kedvező motivációs hatására tekintettel Szolnok önkormányzata azóta évről évre megerősítette, hogy folytatni kell a tanulmányok, a kultúra, a művészetek, a közösség és a sport területen kiemelkedőt nyújtó, nehéz körülmények között élő tanulók jutalmazását.

 

Az idén a 600 ezer forintos keretből a tavalyinál hárommal több, hatvan diák részesült az elismerésben, 47 általános iskolás és 13 középiskolás kapott pénzjutalmat.

 

Tanulmányi munkájukat - egyéni és családi hátrányaik ellenére - szorgalom és aktivitás jellemzi, közösségükben kiemelkedő tevékenységet végeznek, és eredményeikkel pozitívan hatnak a hátrányos helyzetű emberek társadalmi megítélésére - mondta Pókász Endre.

 

A kezdeményezés eddigi eredményeiről szólva rámutatott: az oktatási intézmények által díjazásra javasolt fiatalok között egyre nagyobb a minőségi szakképzésben részt vevők aránya. A diákok között jó néhányan évek óta a megjutalmazottak között vannak - tette hozzá.