HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Bíróságra viszik a romagyilkosságok vádlottjait

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2010 December 09    Forrás: hvg.hu


Ez a cikk archív

Előkészítő ülést tartanak ma a romagyilkosság ügyében a Pest Megyei Bíróságon, hogy eldöntsék a tárgyalás során, milyen sorrendben történjen a bizonyítás - értesült a hvg.hu. A tárgyalás egyébként nem nyilvános.

Hirdetmény

A büntetőeljárás megengedi, de nagyon ritkán, csak a nagyobb büntetőügyek esetén élnek az előkészítő ülés a lehetőségével. A védők indítványozták ugyan a diósdi kettős gyilkosság és a százhalombattai olajlopás ügyében tartott tárgyalás megkezdése előtt, de Bartkó Levente bíró nem találta szükségesnek annak megtartását.

 

Az előzetes ülésnek nem is a bizonyítás rendjének eldöntése szempontjából van jelentősége, hanem inkább a vádlottakkal szembeni kényszerintézkedések megváltoztatására beadott ügyvédi indítványokról való döntésben. A bíró ugyanis mérlegeli, hogy az előzetes letartóztatást enyhébb fokozatra – házi őrizetre vagy lakhelyelhagyási tilalomra – változtassa-e, ám erre semmi esély nincs a romagyilkosságok négy vádlottja esetében.

 

Fotó: MTI - Soós Lajos

 

Az ügyben a 33 ezer oldalas iratanyagot a nyáron ismertették a védőkkel. Az NNI a négy vádlottat, akiket tavaly augusztus 21-én fogtak el Debrecenben, bűnszervezetben, több emberen elkövetett emberölés, rablás, lőfegyverrel való visszaélés, valamint rongálás miatt gyanúsított meg. K. Árpád, öccse, K. Istvánt és P. Zsolt a nyomozó hatóság szerint végrehajtotta a bűncselekményeket, míg Cs. István segédkezett nekik azzal, hogy két helyszínre elvitte őket autón.

 

Az áldozatok temetése Tatárszentgyörgyön

Fotó: Stiller Ákos

 

A vádlottak 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, tavaly február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, míg Nagycsécsen egy testvérpár, Tatárszentgyörgyön egy 27 éves apa és 5 éves kisfia vesztette életét.

A halálos áldozatokat követelő támadásoknál használt fegyverekről kiderült, egy 2008 tavaszán elkövetett besenyszögi fegyveres rablásból származnak, ezt P. Zsolt követte el társaival. A vádlottak a lövöldözéseket nem tagadták, de azt igen, hogy bárkit is meg akartak volna ölni.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   zoja70@freemail.hu  | 2010 December 10 19:38:54 like(0) dislike(0)

Ezt nem híszem el!! Hogy ezeknek a TÖBBSZÖRÖS GYILKOSOKNAK házi őrízett enyhébb büntetési fokozatt??!! És akkor bízzunk az Igazságos független Bíróságban?! Ó istenem ez nem semmi!! Igaz csak CÍGÁNYOKAT GYILKOLTAK ÉS AZOK NEM EMBEREK!!! Szégyen és gyalázat!! Ikább arra törekedjen a Magyar Független Bíróság,hogy meg kapják ezek a gyílkosok a lehető legtöbb bőrtőn büntetést,hogy életük végéig a BV-intézetben maradjanak!! Ja és remélem a Bíró urak és az igazság szolgáltatás NYÍLT TÁRGYALÁSON FOGJA TÁRGYALNI EZEKNEK AZ ENTALON GYILKOSOKNAK AZ ÜGYEIT!! PONTOSAN ÚGY MINT AHOGYAN AZ OLASZLISZKAI GYILKOSSÁG ÜGYÉT TÁRGYALTÁK ÉS HELYSZÍNELTÉK!!!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt