HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Balog: kiemelt támogatás a hátrányos helyzetűek ösztöndíjára és lakhatására

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 08    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A jövő évi költségvetésben kiemelt összeg áll majd rendelkezésre a hátrányos helyzetűek ösztöndíjára, és fokozottan támogatni akarja a kormány a lakhatási körülmények javítását is - erről Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár beszélt az MTI-nek a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai éve záró rendezvényének szünetében.

Hirdetmény

Az Útravaló-programban és roma ösztöndíjprogramokra a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium költségvetésében csaknem 3 milliárd forint áll majd rendelkezésre, a lakhatási körülmények javítására pedig mintegy 4,5 milliárd forint juthat uniós forrással együtt - fejtette ki.

 

Az államtitkár a lakhatási körülmények javítását célzó programról elmondta: ezen belül olyan programok indulnának, amelyekben az emberek saját lakáskörülményeik javításán maguk dolgoznak. Ehhez képzéseket is kapcsolnának a jövőben.

 

Emellett olyan ösztöndíjakat szeretnének a nehéz helyzetű gyermekeknek biztosítani, amelyek nem egyszerűen tanulmányi segélyek, hanem ösztönöznék is általa a gyermekeket, hogy ne morzsolódjanak le az iskolából. Ennek érdekében nemcsak a jó tanulókat támogatják majd, hanem azokat is, akik az iskolából kihullás szélén vannak. Ez azért fontos, mert az iskolai lemorzsolódás a mélyszegénységben élők körében harminc százalékos - jegyezte meg. Ezért szeretnék azoknál a családoknál, ahol a lakhatás körülményei javulnak, a gyermekeket is bekapcsolni egy ilyen programba.

 

Balog Zoltán úgy fogalmazott: fontos, hogy a szegénységellenes küzdelem ne érjen véget az európai év zárultával.

 

A szegénységet ugyanis nem sikerült legyőzni. Tudjuk, hogy nem is fogjuk legyőzni, de ez nem azt jelenti, hogy bele kell törődni. Ha csökkenteni tudjuk vagy javítani tudunk a helyzeten, akkor az már előrelépés - emelte ki Balog Zoltán.

 

Rámutatott: a szegénységgel való foglalkozást nem szabad kizárólag szociálpolitikai ügynek tekinteni, és a gazdaság fejlesztésének sem szabad kizárólag a versenyképességről szólnia. Ennek a kettőnek az összekapcsolására van szükség - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve, hogy a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságnak a koordináció a feladata.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt