2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Gyűlöletcsoportok Magyarországon
2010. 12. 06. 00:00

A fajok háborúja állandó és a humanizmus nem létezik” – hangzott el egy idei 1956-os megemlékezésen. A nyíltan antiszemita kuruc.info elérte a havi egymillió fős olvasótábort.

Az Athena Intézet 2010-ben 16 gyűlöletcsoportot azonosított Magyarország területén. A 16 gyűlöletcsoportból 13 aktív, tevékenységük egy-egy magyar közösség elleni verbális erőszaktól a konkrét fizikai támadásokig terjed. A gyűlöletcsoportok politikai ideológiai között megtalálható a rasszista extrémizmus, a neonácizmus, a sovinizmus, valamint a keresztény-ellenes extrémizmus is. Tagjaik száma összesen1100 főre tehető. Az ország egész területén találhatóak tagszervezeteik, főként Budapesten és az ország keleti megyéiben.

Az Athena Intézet egy pártpolitikától független, nem kormányzati szervezet, amelynek célja a gyűlöletcsoportok nyomon követése és a közvélemény tájékoztatása. Az intézet honlapján – www.athenaintezet.eu – részletes, ellenőrzött információkat talál az összes azonosított gyűlöletcsoportról, amelyet az átláthatóság érdekében az egyedülálló  Gyűlöletcsoport térkép” foglal össze. A  Fókuszban” menüpont alatt a kuruc.info-ról készített tényfeltáró riportunkat olvashatja.