HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Cigányszervezetek marakodnak egymással a Költségvetési Tanácstól elvett pénzért

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 06    Forrás: Index


Ez a cikk archív

A romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos, a Lungo Drom-elnök Farkas Flórián berágott a MACIKÁ-s, szintén fideszes Varga József képviselőre, és magának akarja megszerezni a megsemmisítendő Költségvetési Tanács 825 millió forintját. A kormány Farkas Flóriánnak adná a pénzt. Most már Rogán Antal is, pedig nemrég még a MACIKÁ-t stafírozták volna ki.

Hirdetmény

Rávetették magukat a kormány által halálra ítélt [1] Költségvetési Tanács pénzére az egymással rivalizáló fideszes roma képviselők.

 

Varga vs. Farkas

 

Három hete mindenki meglepetésére a fideszes Varga József előállt egy olyan módosító indítvánnyal [2], amely a Költségvetési Tanács 835 milliós jövő évre tervezett pénzkeretét 825 millióval megvágná, ezzel pedig ellehetetlenítené a független testületet. A Fidesznél gyorsan egyértelművé tették a közvélemény számára, hogy nem egyéni akcióról van szó, ők egyetértenek a módosító javaslattal és annak szellemével is.

 

Varga József a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz csatornázta volna át a KT pénzét, ahhoz a szervezethez, amelyiknek 2006-ig az elnöke volt, és azóta is szívén viseli az alapítvány sorsát. A Fidesz-frakcióból ketten, Lázár János és Rogán Antal szólaltak meg az ügyben, utóbbi le is nyilatkozta [3], hogy ha Varga fenntartja majd indítványát a parlamenti szavazásig (és mind a mai napig Varga fenntartja indítványát – a szerk.), akkor azt a kormánypárti frakció támogatni fogja.

 

Romaszervezetek közötti harc

 

Információink szerint azonban a Fidesz-frakción belül egy másik roma politikus, a Fidesszel szövetséges Lungo Drom elnöke, a MACIKÁ-val ellenséges Farkas Flórián gyorsan felismerte a helyzetet és ő is a KT pénzének megkaparintásáért harcba szállt Varga Józseffel.

 

A történet pikantériája, hogy akkoriban a Népszabadságban kiszivárgott egy hangfelvétel [4], amiben Farkas Flórián az „alapítványosdi játszma" és konkrétan a MACIKA megszüntetéséről beszél, mivel Farkas szerint több tízmillió forintot loptak el a gyerekek ösztöndíjából. Farkas a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után felvállalta az általa elmondottakat.

 

Rogán egyszer itt, egyszer ott

 

Farkas nemcsak a Lungo Drom elnöke, de ő a romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos. A Fideszben pedig a jelek szerint az ő pártjára álltak ebben az ügyben, nem pedig a másik cigány alapítvány számára lobbizó Varga Józsefére. Az a Rogán Antal, aki nemrég a Varga-féle indítvány támogatását helyezte kilátásba, nemrég sajátjaként – de információnk szerint a párt döntését leképezve – beadott egy másik módosító javaslatot [5] (pdf-formátum), amely a Farkas Flórián fennhatósága alá tartozó roma ösztöndíjprogramokra adja a KT 825 millió forintját.

 

Mára kiderült, hogy a kormány is a Rogán-féle javaslatot látja szívesen, a holnapi költségvetési szavazáshoz leadott, a kabinet szívéhez közel álló indítványokat felsoroló listában [6] (pdf-formátum) Rogán módosítója szerepel, az azzal versengő Varga-féle indítvány nem.

 

Az ügyben szerettük volna megkérdezni Rogán Antalt, hogy miért változtatta meg ő maga és a frakció a véleményét, de telefonján nem sikerült elérnünk a fideszes politikust.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   romungro  | 2010 December 07 16:41:54 like(0) dislike(0)

Kecskére a káposztát bízni, nem okos dolog. Farkas Flórián valami nagyon ütős dolgot tudhat a Fideszről és politikusairól, hogy még egyáltalán szóba állnak vele. Farkas Flórián már az MSZP-nek is gázos volt. Ezért is dobták, miután megmentették a börtöntől Köztársaság Elnöki kegyelemmel. Farkas Flóri talpnyalói ezért a pénzért tartanak ki még mellette jelenleg. Ha ezt a pénzt nem farkas Flóri kapja, akkor elállnak mellőle.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt