HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romaügyi EP-meghallgatás: lépést tettek egy uniós szintű stratégia felé

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 December 01    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Újabb lépést tettek egy európai uniós szintű romastratégia irányában a témáról szerdán befejeződött brüsszeli tanácskozással - vélte Járóka Lívia (Fidesz) európai parlamenti képviselő a témáról kiadott közleményében.

Hirdetmény

A meghallgatáson a magyar képviselő ismertette saját jelentésének tervezett ajánlásait, amelyek egyebek között pontosan meghatározott célterületek kijelölését, többszintű akcióprogram megalkotását, a teljesítményhez is kötött finanszírozást tartalmazzák.

 

A közleményben Járóka Lívia emlékeztetett arra, hogy a tanácskozáson részt vett Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára is, aki szerint nagyon fontos az idevágó uniós programok hatásfokának vizsgálata. Az államtitkár megerősítette, hogy az európai romastratégia megalkotása a magyar EU-elnökség egyik legfontosabb prioritása lesz.

 

Andor László foglalkoztatási és szociálpolitikai EU-biztos a meghallgatáson egyebek között arról beszélt, hogy áprilisban az Európai Bizottság újabb javaslatokat tesz az uniós szintű intézkedésekkel kapcsolatban. A magyar biztos szerint három fő területen kell választ találni a kihívásokra, mégpedig a cigányok kirekesztését okozó társadalmi gyökerek kezelésében, a témára vonatkozó figyelem és ismeretek felerősítésében, valamint az uniós források jobb felhasználásában.

 

A meghallgatáson felszólaló Viviane Reding alapjogi biztos is, aki a közlemény szerint egyebek között azt javasolta, hogy az EU-tagországok állítsanak fel egy kormányszervet, amely a nemzeti összekötő szerepét töltené be a romastratégia végrehajtásában.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián nevében ígértek pénzt, mégsem őt gyanúsítják vesztegetéssel

  • Józsefváros vezetése akadályozza a kerületi roma kampányt

  • Kellenek a tanodák, mert a fiatalok kötődéseket is kaphatnak bennük

  • Vádat emeltek a solti cigány önkormányzati vezető ellen

  • Gazdag cigányok elleni rablógyilkosságra készültekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt