HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Visszaadta a roma közösségi házat a szekszárdi cigány kisebbségi önkormányzat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 November 24    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Visszaadta a települési önkormányzatnak a szekszárdi roma közösségi ház épületét a város cigány kisebbségi önkormányzata - közölte a kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-vel.

Hirdetmény

Sárközi János József elmondta: azért adták vissza az ingatlant a város vagyonkezelő cégének, mert önkormányzatuknak nem volt pénze a felújításra és a fenntartásra.

 

Mint mondta, a Rákóczi utcai épületben a feltételek nem voltak adottak közösségi programjaikhoz, nem volt fűtés, bútorzat, és a burkolatok is hiányoztak. A kisebbségi önkormányzat ismeretterjesztő előadásokat, hagyományápoló zene- és táncoktatást, számítógépes oktatást tervezett a közösségi házban.

 

A 300 négyzetméteres épületet 2005-ben kapta a szekszárdi önkormányzattól a helyi cigány autonómia. Sárközi János József szerint "siralmas állapotban" került hozzájuk a ház, ahol korábban "köztudottan olyan roma családok laktak, amelyek nem tudtak vigyázni az építményre".

 

A felújításra összesen 1,8 millió forintot fordítottak, és többen végeztek társadalmi munkát az épületen, de szavai szerint ez kevésnek bizonyult.

 

"Azt az ígéretet kaptuk a város vezetésétől, hogy ha lesz megfelelő ingatlan, nem zárkóznak el attól, hogy méltó helyet kapjunk" - fűzte hozzá.

 

A kisebbségi testület elnöke azt is elmondta, hogy félmillió forintos támogatást kérnek erre az évre a szekszárdi közgyűléstől, mert az októberben alakult kisebbségi önkormányzatok ez évi támogatása, 94 ezer forint nem elég a programjaikra és a működésre. Utóbbiak között a kisebbségi önkormányzati iroda fenntartását, valamint az irodavezető béréhez való hozzájárulást említette.

 

Sárközi János József közlése szerint a szekszárdi cigány kisebbségi önkormányzat tagjai nem kapnak tiszteletdíjat, az elnök telefonköltségét az önkormányzat fizeti.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt