HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Visszatérhetnek a Fidesz korábbi Költségvetési Tanáccsal kapcsolatos javaslatához

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 November 23    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Navracsics Tibor szerint elképzelhető, hogy visszatérnek ahhoz a korábbi Fidesz-javaslathoz, amely szerint a Költségvetési Tanács háromtagú: az ÁSZ elnöke, a jegybankelnök, továbbá egy az államfő által jelölt harmadik személy alkotja, és nincs hivatala.

Hirdetmény

Emlékeztetett: pártja 2006-ban azt javasolta, hogy a tanács három emberből álljon. Amikor végül elfogadták a törvényt, a Fidesz vitatta, hogy kell hivatal a Költségvetési Tanácsnak - hívta fel a figyelmet.

 

Navracsics Tibor szerint ha visszatérnének ehhez a javaslathoz, az nem jelentené, hogy gyengülne a Költségvetési Tanács, mert lehetne a mainál erősebb jogosítványa is a testületnek.

 

Felidézte, hogy a Fidesz korábbi koncepciója szerint a háromtagú testület halasztó hatályú vétóval is rendelkezett volna, azaz a költségvetés tervezetét akár meg is vétózhatta volna. Szólt arról is, hogy ez a működés olcsóbb a jelenleginél.

 

Varga József fideszes képviselő a költségvetéshez benyújtott módosító indítványában azt javasolta, hogy a tanács jövő évre előirányzott, az ideihez képest már alacsonyabbra tervezett 835 millió forintos büdzséjéből 825 millió forint a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz kerüljön.

 

Az indítványt az alkotmányügyi bizottságban hétfőn nem támogatta a kormány. Varga József jelezte, fenntartja azt, Rogán Antal, a Fidesz-frakció gazdasági kabinetvezetője pedig az MTI-nek kijelentette: ha Varga József fenntartja a módosító indítványt, akkor azt a képviselőcsoport támogatni fogja.

 

A kormány szerdán tárgyalja a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokat.

 

Mintegy két hete - azt követően, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Magyar Nemzetben  megjelent interjújában kérdésesnek nevezte, szükség van-e a válság elmúlta után a Költségvetési Tanácsra - a kormányszóvivő az MTI érdeklődésére azt mondta: a kormánynál nincs napirenden a Költségvetési Tanácsot érintő változtatás.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Száműzött roma művészet

  • Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

  • Lemondott az FCÖ elnöke

  • Csóka János Pál lett az FCÖ elnöke

  • Jövő pénteken temetik el Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt