2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Több tízezer romát bocsáthatnak el
2010. 11. 21. 00:00

Az OCÖ elnöke szerint a közmunkaprogramból elvonandó 60 milliárd forint 60 ezer, jobbára cigány közmunkást fenyeget munkanélküliséggel.

Soha nem látott összefogás jöhet létre a cigányság érdekvédelmi szervezetei között – erről Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke beszélt az Egyenes Beszédben. A szervezet első embere azt mondta, gyakorlatilag már 95 százalékban kidolgozták az együttműködési szerződést, amit november 30-áig kell aláírni.

Kolompár Orbán Farkas Fórián kijelentéseivel kapcsolatban azt mondta, nem szerencsés, ha valaki csak annak akar pénzt adni, akiben megbízik. A cigány önkormányzati választások eredményei ugyanis nem a tetszési indextől függnek, hanem a választói akarattól – tette hozzá az OCÖ elnöke.

A 2011-es költségvetéssel kapcsolatban arról beszélt Kolompár Orbán, hogy a közmunkaprogramból 60 milliárd forintot von el a kormány, ami közel 60 ezer ember elbocsátását eredményezheti. Ez nem szerencsés, hiszen a közmunkások többsége roma származású – tett hozzá az elnök.