2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Visszavonták a szociális kártyát Monokon
2010. 11. 19. 00:00

Több határozatot visszavont a monoki önkormányzat, amit az előző, Szepesi Zsolt polgármester által irányított képviselő-testület hozott. Megszüntették például a szociális kártyáról szóló rendeletet.

Demeterné Bártfay Emese a település jelenlegi polgármestere a visszavonó határozatot azzal indokolta, hogy a szociális kártyáról szóló rendelet értelmét vesztette, mivel egyetlen ilyen kártyát nem kapott még senki a településen.

 

A polgármester azt mondta, hogy a hivatalban most átfogó átvilágítás zajlik, az eredmények alapján döntenek majd róla, hogy más, országos visszhangot kiváltó rendeleteket is megsemmisítenek-e.

 

A szociális kártya bevezetéséről szóló rendelet nagy vihart kavart 2009-ben. A döntés szerint ugyanis a segélyre jogosult emberek a kártyára kapták volna jövedelmük egy részét, azzal pedig csakis a kártya kibocsátójával szerződésben álló boltban vásárolhattak volna, és a megvehető árucikkek közül kivették például a dohányárut és az alkoholt.

 

Szakemberek akkor azt fogalmazták meg, hogy nem lehet beleszólni abba, mire is költik pénzüket a szociális juttatásokra jogosult emberek. Szepesi Zsolt azonban azt mondta, hogy a segélyek jelentős részét élvezeti cikkekre költik a rászorulók és van, aki uzsorásoktól felvett hiteleket törleszt belőle.