HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Dógi János: Nyílt levél Navracsics Tibor Miniszter Úrhoz!

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 November 19    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Tisztelt Miniszter Úr!

 

Az Ön frakciótársai 1989-ben, a rendszerváltás előtt azért szálltak szembe az akkori hatalommal, hogy a „nemzetnek függetlensége”, és „politikai szabadsága”, „polgári demokráciája” legyen.

Hirdetmény

Azt mondták akkor, „ma sem engedünk a 48-ból, így nem engedünk 56-ból sem.”[1] Önökkel együtt hittel valljuk ezt!

 

Mi cigányok is kivettük a részünket 48-ból (Kossuth Sárközi nevű főhadnagya, tábori muzsikusa, Gábor Áron ágyúöntői, stb.), és 56-ból is (Dilinkó Gábor „Bizsu”, Kóté Sörös József, Onestyák László, stb.) Közösen építettük nemzetünket, szabadságunkat, demokráciánkat. Önök lehetőséget adtak, hogy frakciójukban cigány képviselők is képviselhessék a magyarországi cigány közösséget. A rendszerváltás után azt gondoltuk, a mi sorsunk is egyenes ívben halad, ha nem is a csillagos égig, de legalább az alacsonyan, szabadon szálló felhőkig. 20 évvel a rendszerváltás után a helyzetünk rosszabb lett.

 

Papíron lehetőségeket kaptunk, súlyos tucatnyi milliárdokat, kinevezett miniszteri biztost, esélyt, társadalmi felzárkóztatást. A valóságban azonban semmi sem történik, vagy inkább a múlt köszön vissza? A cigány közösségen belül kialakulóban van az egypártrendszerű diktatúra, ami ellen Önök harcoltak - szerintünk nagyon is helyesen.

 

Kérjük tehát Önt, Önöket, hogy a magyarországi cigányság érdekében lássanak tovább, mint a koalíciós partner, a LD érdeke. Ne csak Farkas Flórián legyen az egyetlen „jó roma”. Ha ezt a politikát folytatják ugyanis, éppen hogy egy cigány diktatúrához járulnak tevőlegesen hozzá.

Mindannyian tudjuk, hogy kényes a cigányügy, és a soros EU-elnökség idején senki sem akar botrányt. De azzal, hogy homokba dugják a fejüket, és szótlanok maradnak Farkas Flórián (az Önök parlamenti képviselője és választási szövetségese, kinevezett miniszteri biztosa!) demokráciát nyíltan veszélyeztető kijelentései, cselekedetei mellett, megkérdőjeleződik az Önök demokratikus, nemzeti elkötelezettsége is, hiszen így nemcsak cinkosai, de szövetségesei lesznek egy rendszerváltás utáni romaügyi diktatúrának. Itt most engedelmével csak utalok Farkas Flórián mára nagy nyilvánosságot kapott, legfontosabb cselekedeteire, úm. törvénytelenségre felhívó antidemokratikus levél a polgármestereknek a kisebbségi választások előtt; embereket tönkre tevő hamis ígéretek 140.000 Ft-os fizetésekről; lejárató és fenyegető szürke füzet LD-os terjesztéssel; a roma diktatúra és megtorlás kilátásba helyezése és nyíltan való vállalása egy beszédben és a szövetségi tárgyalások során egyaránt. Továbbá pályázati döntések befolyásolásával való fenyegetés az ellenlábasok számára. (A cikkeket és linkeket a levél utáni mellékletként csatolom áttanulmányozásra.)

 

Valóban megéri ez Önöknek és vállalható? Őszintén remélem, hogy nem!

 

Kérem tehát Önt, Önöket, hogy adják hangját elhatárolódásuknak Farkas Flórián kijelentéseitől és antidemokratikus módszereitől. Hiszen éppen Ön nevezte ki őt miniszteri biztosnak, s így a felettese is egyben! Így Farkas Flórián cselekedetei Önt, Önöket is minősítik! Kérem, szólaljanak már meg, s mondják ki nyíltan, ha egyetértenek Farkas Flórián fentebb körvonalazott, dokumentumokkal igazolt s igazolható antidemokratikus, félelemkeltő roma közéleti szereplésével, fenyegetéseivel. Mert ezt akkor tudomásul vesszük, és készséggel Európa elé tárjuk, mint a soros elnökség „legdemokratikusabb gyöngyszemét.”

 

Ha pedig – ahogy remélem, s reméljük sok roma polgártársammal közösen – éppen hogy nem ért egyet Farkas Flórián módszereivel, akkor pedig ez irányban nyilatkozzon s tegye egyértelművé ezt! Ez Önnek megítélésem szerint nem csak lehetősége, hanem kutyakötelessége! Kérem, vegye észre, hogy ez nem egy provokáló levél akar lenni, hanem nyílt segélykiáltás a roma közéleti demokrácia érdekében! Ha tetszik: a nagy robbanás előtt… Mert egyszerűen nem hagyhatjuk, hogy a Lungo Drom hatalmi szóval, kétharmados kormánytöbbséggel a háta mögött ledózeroljon és lehetetlenné tegyen mindenkit, aki a roma közéletben dolgozott, dolgozik, s dolgozni akar – ám nem hajlandó beállni egy roma diktatórikus rezsim építkező királya mögé udvari bolondnak!

 

Párhuzamként kérem fontolja meg, Ön nyíltan ki merné-e jelenteni például, hogy csak azok kapnak majd támogatást, akik elkötelezett Fidesz-hívők és szavazók? S csak lózung a „nem hagyunk senkit az út szélén”? Ugye, hogy nem! (Bízom, remélem, tudom, hogy nem!) Akkor miért asszisztálnak szótlanul Farkas Flórián romákat érintő, ilyen tartalmú kijelentései, sőt CSELEKEDETEI mellett?

 

Kérem Önt, nézzen szét akárcsak a jobboldalon, hogy mind Kelet, mind Nyugat- Magyarországon vannak elkötelezett Fideszes roma vezetők is, akiket felháborít és ellehetetlenít Farkas Flórián viselkedése, s akik talán alkalmasak lennének emberileg és szakmailag is valódi partnerként érdemi roma képviselet ellátására. S talán Ön is egyetért, hogy a politikai tisztességnek s rátermettségnek nem a pártoldaliság az egyedüli ismérve! Ez a demokráciának igen fontos alapelve! (Egy nemzeti együttműködés feltétele, hogy az alulról, a nemzet testéből építkezzen, táplálkozzon, s ne legyen kirekesztő.)

 

Zárásul kérem tehát Önt ismételten, hogy szüntesse meg a cigányságon belüli LD-os kirekesztő politikát, és érdemben reagáljon, határolódjon el Farkas Flórián demokratikus alapelveket veszélyeztető kijelentéseitől, cselekedeteitől – hiszen ő ezt Fideszes képviselőként és Ön által személyesen kinevezett miniszteri biztosként teszi! Kérem Önt, a nemzetért tenni akaró roma vezetőket - akkor is, ha nem is LD-osok - érdemben vonják be a közös, nemzetet érintő stratégiatervezésbe, munkába. Ez mindannyiunk, a teljes honi társadalom, s benne a teljes roma kisebbség érdeke is!

 

Várva megtisztelő válaszát, tisztelettel és reménnyel:

 

Dógi János

a Roma-Újszövetség nevében

 

 

 

2010. november 19.

 

 

 

Mellékletek: [1]

 

- Farkas Flórián öszödi beszéde: aki nincs velem, nem kap pénzt (2010-11-17) - http://portal.c-press.hu/201011177540/videogaleria/farkas-florian-oszodi-beszede-aki-nincs-velem-nem-kap-penzt.html

 

- Farkas Flórián mindent felvállal (2010-11-18) http://portal.c-press.hu/201011187551/belfold/farkas-florian-mindent-felvallal.html

 

- Farkas Flórián mindent felvállal (2010-09-22) - http://portal.c-press.hu/201009227252/belfold/nyilt-level-farkas-floriannak-+-feljelentes.html

 

- Balogh Albert levele Farkas Flóriánnak - Ne adj el minket, testvér! Nem vagyunk olcsó bárányok! (2010-09-01) - http://portal.c-press.hu/201009017177/belfold/balogh-albert-levele-farkas-floriannak-ne-adj-el-minket-testver-nem-vagyunk-olcso-baranyok.html

 

- Vakvágányon a Lungo Drom (2010-11-09) - http://romaujszovetseg.weboldala.net/news_2010_11_09.htm

 

- Dokumentumtár I. - no comment, no secret... (2010-11-02) - http://romaujszovetseg.weboldala.net/news_2010_11_02.htm

 

- OCÖ büntetőfeljelentése Farkas Flórián ellen http://www.oco.hu/webset32.cgi?OCO@@HU@@1563@@884454210

 

-          Eljárási kegyelem Farkas Flóriánnak: Elsikálva http://www.kisebbsegivalasztasok.mtaki.hu/adattar/cikkek/1998-2002/mancs1998_03_19_kerenyi.html[1] Idézet Orbán Viktor 1989. június 16.-ai, a Hősök Terén tartott beszédéből.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt