HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Idén már több tízezer romát toloncoltak ki

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 November 05    Forrás: Shenouda Nóra - Népszava


Ez a cikk archív

A francia hatóságok több mint 21 ezer embert toloncoltak ki az országból év eleje óta, ebből csaknem 1600 bolgár állampolgárságú személyt. A kitelepítettek között 13 ezer román és bolgár nemzetiségű személy van a francia bevándorlási minisztérium adatai szerint.

Hirdetmény

Idén csaknem hatezer személyt úgynevezett támogatott visszatérés keretében küldtek haza - ők repjegyet és 300 euró készpénzt kaptak. A francia hatóságok azt állítják, hogy a romák maguktól döntöttek a hazatérés mellett, míg a bolgár külügyminisztérium jelentése szerint kevesebb mint száz bolgár nemzetiségű személy fordult vissza önként hazájába, miután megkapták repjegyüket és a készpénzt. Ezt a gyakorlatot egy szeptemberi szófiai tüntetésen zsarolásnak nevezték a romák.

A román és bolgár romák vízum nélkül is beléphetnek Franciaországba, de csak akkor maradhatnak az országban, ha munkát találnak, tanulmányokba kezdenek, vagy bármilyen más módon beilleszkednek a társadalomba.

A bolgár kormány visszafogottan reagált a romák elleni intézkedésekre, a nemzeti média szerint nyilvánvalóan azért, mert félnek, hogy a két ország közötti feszültség veszélybe sodorhatja Bulgária schengeni csatlakozását. A 2011-re tervezett csatlakozás a bolgár miniszterelnök, Bojko Boriszov legdédelgetettebb álmai közé tartozik.

A romák kitelepítése júliusban kezdődött el, miután Nicolas Sarkozy bejelentette, hogy három hónapon belül 300 illegális táborhelyet kell felszámolni országszerte. Franciaországot nemzetközi szinten élesen kritizálják keményvonalas intézkedései miatt.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt