HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Két napot tölt Szlovákiában Soros György

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  szlovákia, soros
2010 Október 20    Forrás: parameter.sk


Ez a cikk archív
A Nyitott Társadalom Alapítvány hálózatának létrehozója, a roma felzárkóztatás évtizedének kezdeményezője, a 80 éves pénzügyi szakember európai körútja egyik állomásaként Pozsonyba érkezett.
Hirdetmény

Az itt tartandó találkozásokon és vitákon a politikusok, szakértők, civil szervezetek és a média figyelmét a közös európai romapolitika szükségességére akarja felhívni. Rudolf Chmel kisebbségi kormányalelnök fogadja Sorost, aki ez után a Crown Plaza hotelben tart előadást- tájékoztatta a SITA hírügynökséget Barbara Horváthová, a Nyitott Társadalom Alapítvány munkatársa.

Soros szerint rendkívül fontos kidolgozni és tartalommal megtölteni a romakérdés megoldásának az európai országok határain átnyúló stratégiáját. A figyelmet nemcsak a romák rossz, néha embertelen életkörülményeinek felszámolására kell összpontosítani, hanem a többségi lakosságban élő sztereotípiák megszüntetésére is. A kérdés azért is sürgető, mert egész Európa hosszabb ideje küzd ezzel a problémával. Elsősorban az emberi jogok betartásáról van szó, de napjainkban gazdasági méreteket is ölt a kérdés. Soros a megoldás kulcsának a művelődést tartja. „Ennek köszönhetően a romák új nemzedéke megértheti, hogy ki lehet kerülni az elszigeteltségből, javítani lehet az életkörülményeken, és a többséggel együttműködve büszkén lehet építeni az önazonosságtudatot ” – tájékoztatott Horváthová.

A szlovákiai romák felzárkóztatásával kapcsolatos mai találkozón előadást tart Anton Marcinčin (KDH) parlamenti képviselő A romák kizárása okozta veszteségek című tanulmány szerzője, Janette Maziniová, a romák művelődését és felzárkóztatását végző program menedzsere és Marek Hojsík, a szociális Fejlesztési Alap igazgatója.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt