HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Két napot tölt Szlovákiában Soros György

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  szlovákia, soros
2010 Október 20    Forrás: parameter.sk


Ez a cikk archív
A Nyitott Társadalom Alapítvány hálózatának létrehozója, a roma felzárkóztatás évtizedének kezdeményezője, a 80 éves pénzügyi szakember európai körútja egyik állomásaként Pozsonyba érkezett.
Hirdetmény

Az itt tartandó találkozásokon és vitákon a politikusok, szakértők, civil szervezetek és a média figyelmét a közös európai romapolitika szükségességére akarja felhívni. Rudolf Chmel kisebbségi kormányalelnök fogadja Sorost, aki ez után a Crown Plaza hotelben tart előadást- tájékoztatta a SITA hírügynökséget Barbara Horváthová, a Nyitott Társadalom Alapítvány munkatársa.

Soros szerint rendkívül fontos kidolgozni és tartalommal megtölteni a romakérdés megoldásának az európai országok határain átnyúló stratégiáját. A figyelmet nemcsak a romák rossz, néha embertelen életkörülményeinek felszámolására kell összpontosítani, hanem a többségi lakosságban élő sztereotípiák megszüntetésére is. A kérdés azért is sürgető, mert egész Európa hosszabb ideje küzd ezzel a problémával. Elsősorban az emberi jogok betartásáról van szó, de napjainkban gazdasági méreteket is ölt a kérdés. Soros a megoldás kulcsának a művelődést tartja. „Ennek köszönhetően a romák új nemzedéke megértheti, hogy ki lehet kerülni az elszigeteltségből, javítani lehet az életkörülményeken, és a többséggel együttműködve büszkén lehet építeni az önazonosságtudatot ” – tájékoztatott Horváthová.

A szlovákiai romák felzárkóztatásával kapcsolatos mai találkozón előadást tart Anton Marcinčin (KDH) parlamenti képviselő A romák kizárása okozta veszteségek című tanulmány szerzője, Janette Maziniová, a romák művelődését és felzárkóztatását végző program menedzsere és Marek Hojsík, a szociális Fejlesztési Alap igazgatója.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • Magyar film nyerte a berlini Romani Filmek Fesztiválja fődíját

  • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymástCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt