2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Iszapömlés – Határokon átívelő összefogást kezdeményez Mága Zoltán
2010. 10. 15. 00:00

Mága Zoltán hegedűművész arra hívta fel a hazai és külföldi magyar ismert és tehetősebb embereket, cégeket, hogy segítsék azokat, akik fedél nélkül maradtak, vagy kárt szenvedtek.

A hegedűművész közölte: Szlovákiában, a most zajló három napos koncertkörútja során összegyűjtött adományok felét a szlovák árvízkárosultaknak, a másik felét pedig a vörösiszap okozta katasztrófa áldozatainak ajánlja fel, ezen kívül jótékonysági koncerteket indít.

 

Arra hívta fel a hazai és külföldi magyar ismert és tehetősebb embereket, cégeket, hogy segítsék azokat, akik fedél nélkül maradtak, vagy kárt szenvedtek.

 

Megjegyezte, a két ország közötti „hídépítő koncertjein” nagyon sok felajánlás érkezett a kolontári és a devecseri károsultak megsegítésére.

 

Elmondása szerint még karácsony előtt a budapesti Mátyás templomban egy emlékkoncertet szervez azoknak a Kolontáron élt embereknek az emlékére, akik életüket vesztették a múlt hétfőn bekövetkezett iszapömlésben.

 

Mága Zoltánt a devecseri Városháza előtt fogadta Lasztovicza Jenő, a védelmi bizottság és megyegyűlés elnöke, valamint Devecser és Kolontár polgármestere, aki azt mondták, fontos, hogy ismert és tehetős emberek segítsenek azokon, akik néhány perc alatt nincstelenné váltak a katasztrófa miatt.

 

A védelmi bizottság elnöke szerint az elmúlt napok tapasztalatai azt mutatják, képes a magyar nép összefogni, segíteni a bajba jutottakon, és rengeteg felajánlás, adomány érkezik még külföldről is.

 

A hegedűművész újságíróknak azt mondta: azért plazma és LCD tévéket hozott, mert az első felmérések alapján erre volt szükségük az embereknek, de a jövő hét folyamán tartós élelmiszert és bútorokat, konyhai eszközöket, műszaki cikkeket visz a katasztrófa sújtotta ajkai térségbe, és ekkor ellátogat Kolontárra és Somlóvásárhelyre, hogy átadja adományit a rászorulóknak.

 

Ezen felül felajánlotta, hogy a fedél nélkül maradt embereknek juttatandó házak közül többet is berendez, ha szükséges, azt hangoztatva, „a katasztrófa sem bőrszín, sem vallási alapon nem válogatott”, ezért arra kérte a polgármestereket, minden károsulton egyformán segítsenek.