2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Romák vigyáznak a temetőkre a halottak napján
2010. 10. 13. 00:00

A temetők őrzéséhez ajánlották fel segítségüket szerdán a kaposvári polgárőr egyesület roma kisebbségi tagozatának tagjai a szervezet vezetőinek.

Halottak napja előtt és az ünnepek alatt rendszeres ellenőrzést tarthatnak az idén is a polgárőrök. Az elmúlt évek gyakorlatát kívánják folytatni a kaposvári civilek, előreláthatóan a Keleti és a Nyugati temetőben járőröznek majd.

Balogh István, a Kaposvári és Kistérségi Polgárőr Egyesület roma kisebbségi tagozatának vezetője közölte: alkalmanként 4-5 társuk lenne szolgálatban. Elsősorban a temetői lopást és a gépkocsi feltörést akarják megakadályozni.

 

– Korábban gyakran lehetett hallani, hogy a tolvajok értékesebb kelyheket, díszeket vagy épp csokrokat emeltek el – magyarázta. – Amióta a kaposvári polgárőrök bekapcsolódtak az ünnepek alatti járőrözésbe, azóta nem hallottam súlyos temetői lopásokról, sírrongálásokról.

A polgárőröknél nincs fegyver vagy más önvédelmi eszköz. A tagozatvezető ugyanakkor kitért rá: ha bármilyen atrocitás érné őket, a polgárőrök meg tudják magukat védeni.