2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Franciaország kész változtatni tervezett bevándorlási törvényein
2010. 10. 13. 00:00

Franciaország kész változtatni tervezett bevándorlási törvényein, s hozzáigazítani őket az EU kívánalmaihoz - közölte szerdán Eric Besson bevándorlási és nemzeti identitási miniszter.

Az EU erőteljesen kifogásolta a roma bevándorlók kitelepítésének francia gyakorlatát, és jogi lépéseket helyezett kilátásba, de közölte: hajlandó lemondani róluk, ha Párizs a francia nemzeti törvényekbe beemeli az EU-n belüli migrációra vonatkozó uniós jogszabályokat.


Az Európai Bizottság október 15-ig adott haladékot Párizsnak arra, hogy közölje, hogyan és mikor akarja az európai kívánalmaknak megfelelően módosítani a francia törvényeket. Amennyiben ezt elmulasztja, fegyelmi intézkedésekkel kell szembenézni, s akár bíróság által kirótt büntetést is fizethet.

 

"Törvényeinkben már megvan minden, az (Európai) Bizottság által követelt garancia... és alkalmazzuk is őket" - nyilatkozta  Eric Besson, s hozzátette: "Megerősítem, hogy... készek vagyunk átemelni néhány elemet (az EU-s jogból), például a bevándorlási törvénybe, amelyet a szenátus az év végén, vagy a jövő év elején tárgyal".


A bevándorlási miniszter szerint egy csütörtöki kormányülés fogja véglegesíteni a francia kormány válaszát, s azt a hét végéig továbbítják az Európai Bizottságnak.


Brüsszelben a Bizottság szóvivője nem kommentálta a francia miniszter kijelentéseit, csupán annyit közölt, hogy a testület szoros kapcsolatban áll Franciaországgal.