HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Újabb cigány diákok válhatnak rendőrré

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  rendőr
2010 Október 08    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Újabb jó tanulmányi eredményeket produkáló roma fiatalok előtt nyílt lehetőség, hogy tanulmányaik befejezése után a rendőri pályát választhassák - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Hirdetmény

Gaskó Bertalan közölte: a főkapitányság a rendőri hivatás választásának ösztönzése érdekében a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az idei tanévre is meghirdette ösztöndíjpályázatát. A pályázatot benyújtó fiatalok közül - a felmérések és az elbeszélgetés alapján - újabb két cigány származású tanulóval írt alá támogatási szerződést a Borsod megyei rendőr-főkapitányságság.


A támogatást elnyert diákok a miskolci Diósgyőr-vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium negyedik évfolyamos, végzős hallgatói - részletezte a szóvivő, hozzátéve, hogy a megyei rendőr-főkapitányság a támogatottak részére középiskolai tanulmányaik hátralevő idejére pénzjuttatást nyújt, emellett anyagilag segít a ruházkodási- és a tanszerköltségekben is.

 

Gaskó Bertalan emlékeztetett arra: az ösztöndíj-pályázat első, 1996. évi kiírása óta a megye 15 különböző szakközépiskolájából összesen 29 diákkal kötött a főkapitányság szerződést. A legtöbb sikeres pályázó (13-an) a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium tanulói közül került ki.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságnak jelenleg 15 tanulóval van érvényes, a középiskolai tanulmányaik hátralevő idejére szóló támogatási szerződése. Szintén a program támogatottjaiként hárman folytatnak tanulmányokat a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában.

 

A támogatási rendszer segítségével az elmúlt években már 8 fiatal került a rendőrség állományába. Közülük négyen teljesítenek jelenleg a megyében rendőri szolgálatot. A kazincbarcikai-, illetve az edelényi rendőrkapitányságon egy-egy, míg a miskolci rendőrkapitányságon két fő, egyikük jelenleg a rendőrtiszti főiskola levelezős hallgatója.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt