2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Újabb cigány diákok válhatnak rendőrré
2010. 10. 08. 00:00

Gaskó Bertalan emlékeztetett arra: az ösztöndíj-pályázat első, 1996. évi kiírása óta a megye 15 különböző szakközépiskolájából összesen 29 diákkal kötött a főkapitányság szerződést.

Gaskó Bertalan közölte: a főkapitányság a rendőri hivatás választásának ösztönzése érdekében a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az idei tanévre is meghirdette ösztöndíjpályázatát. A pályázatot benyújtó fiatalok közül - a felmérések és az elbeszélgetés alapján - újabb két cigány származású tanulóval írt alá támogatási szerződést a Borsod megyei rendőr-főkapitányságság.


A támogatást elnyert diákok a miskolci Diósgyőr-vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium negyedik évfolyamos, végzős hallgatói - részletezte a szóvivő, hozzátéve, hogy a megyei rendőr-főkapitányság a támogatottak részére középiskolai tanulmányaik hátralevő idejére pénzjuttatást nyújt, emellett anyagilag segít a ruházkodási- és a tanszerköltségekben is.

 

Gaskó Bertalan emlékeztetett arra: az ösztöndíj-pályázat első, 1996. évi kiírása óta a megye 15 különböző szakközépiskolájából összesen 29 diákkal kötött a főkapitányság szerződést. A legtöbb sikeres pályázó (13-an) a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium tanulói közül került ki.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságnak jelenleg 15 tanulóval van érvényes, a középiskolai tanulmányaik hátralevő idejére szóló támogatási szerződése. Szintén a program támogatottjaiként hárman folytatnak tanulmányokat a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában.

 

A támogatási rendszer segítségével az elmúlt években már 8 fiatal került a rendőrség állományába. Közülük négyen teljesítenek jelenleg a megyében rendőri szolgálatot. A kazincbarcikai-, illetve az edelényi rendőrkapitányságon egy-egy, míg a miskolci rendőrkapitányságon két fő, egyikük jelenleg a rendőrtiszti főiskola levelezős hallgatója.