2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma ügyekért felelős megbízotti státuszt hozna létre Tarlós
2010. 09. 22. 00:00

Tarlós István főpolgármesterré választása esetén kiemelt ügyként kívánja kezelni a Budapesten élő 150-200 ezer fős roma lakosság felzárkóztatását és polgárosodásának elősegítését.

Szűcs Somlyó Mária elmondta: a megbízott hatáskörébe tartozna a fővárosi romák élethelyzetét befolyásoló, a romák felzárkóztatását elősegítő fővárosi programok előkészítése, valamint a budapesti romákkal foglalkozó intézményekkel - például a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központtal - való szakmai kapcsolattartás.

Tarlós István főpolgármesterré választása esetén kiemelt ügyként kívánja kezelni a Budapesten élő 150-200 ezer fős roma lakosság felzárkóztatását és polgárosodásának elősegítését - hangsúlyozta a sajtófőnök.

Tájékoztatása szerint Tarlós István és Makai István, a Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke minderről a napokban tartott egyeztetést.

Szűcs Somlyó Mária, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének sajtófőnöke csütörtökön este az MTI-nek nyilatkozva egyértelművé tette, hogy egyelőre csak a status (romaügyi megbízott) létesítése került szóba, személyekről ebből következően nem tárgyaltak.