HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián: "Szánalmas kísérlet Kolompár Orbán cselekedete"

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas, kolompár
2010 Szeptember 20    Forrás: inforadio.hu


Ez a cikk archív

Büntetőfeljelentést tesz Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat jelenlegi elnöke a roma érdekképviseleti szervezet korábbi vezetője, Farkas Flórián ellen. Farkas Flórián az InfoRádiónak úgy reagált: szánalmas kísérletnek tartja Kolompár Orbán cselekedetét.

Hirdetmény

Kolompár Orbán elmondta: nem tartják elegendőnek, hogy Farkas Flórián romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő, a Lungo Drom elnöke, aki maga is tagja az OCÖ-nek, csak az elmúlt nyolc év támogatásait ellenőrizze, ugyanis, mint fogalmazott, Farkas OCÖ-elnöksége idején "több 100 millió forintnak veszett nyoma".

Az OCÖ elnöke tételesen próbálta cáfolni az Állami Számvevőszék vizsgálatának múlt heti megállapítását, azt hangoztatva, hogy a kifizetéseik jogszerűek voltak.

Az ÁSZ múlt csütörtökön közölte, hogy hűtlen kezelés, a számvitel rendjének megsértése és adócsalás alapos gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, miután megvizsgálta az OCÖ elmúlt másfél éves gazdálkodását.

A hatóság honlapján közzétett jelentés szerint a megállapított törvényi mulasztások, a szabályozatlanság és a szabálytalan gazdálkodás miatt az önkormányzat elnökének és a hivatalvezetőnek a felelősségét állapították meg, ezért az ÁSZ büntetőeljárás megindítását kezdeményezte.

Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a vizsgálat eredményére reagálva azt közölte: a kormány és az általa vezetett államtitkárság nem tekinti partnernek a jelenlegi OCÖ-t.

Farkas Flórián az InfoRádiónak azt mondta: szánalmas kísérletnek és fuldokló erőltetésnek tartja Kolompár Orbán cselekedetét. A miniszteri biztos kijelentette: ha szükséges, kész arra, hogy az OCÖ elmúlt 16 évének gazdálkodását vizsgálja, ám hangsúlyozta: lévén hogy minden ÁSZ vizsgálat megvan elnöksége idejéből, ez felesleges.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt