2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Farkas Flórián: "Szánalmas kísérlet Kolompár Orbán cselekedete"
2010. 09. 20. 00:00

Farkas Flórián az InfoRádiónak azt mondta: szánalmas kísérletnek és fuldokló erőltetésnek tartja Kolompár Orbán cselekedetét.

Kolompár Orbán elmondta: nem tartják elegendőnek, hogy Farkas Flórián romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos, fideszes országgyűlési képviselő, a Lungo Drom elnöke, aki maga is tagja az OCÖ-nek, csak az elmúlt nyolc év támogatásait ellenőrizze, ugyanis, mint fogalmazott, Farkas OCÖ-elnöksége idején "több 100 millió forintnak veszett nyoma".

Az OCÖ elnöke tételesen próbálta cáfolni az Állami Számvevőszék vizsgálatának múlt heti megállapítását, azt hangoztatva, hogy a kifizetéseik jogszerűek voltak.

Az ÁSZ múlt csütörtökön közölte, hogy hűtlen kezelés, a számvitel rendjének megsértése és adócsalás alapos gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, miután megvizsgálta az OCÖ elmúlt másfél éves gazdálkodását.

A hatóság honlapján közzétett jelentés szerint a megállapított törvényi mulasztások, a szabályozatlanság és a szabálytalan gazdálkodás miatt az önkormányzat elnökének és a hivatalvezetőnek a felelősségét állapították meg, ezért az ÁSZ büntetőeljárás megindítását kezdeményezte.

Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a vizsgálat eredményére reagálva azt közölte: a kormány és az általa vezetett államtitkárság nem tekinti partnernek a jelenlegi OCÖ-t.

Farkas Flórián az InfoRádiónak azt mondta: szánalmas kísérletnek és fuldokló erőltetésnek tartja Kolompár Orbán cselekedetét. A miniszteri biztos kijelentette: ha szükséges, kész arra, hogy az OCÖ elmúlt 16 évének gazdálkodását vizsgálja, ám hangsúlyozta: lévén hogy minden ÁSZ vizsgálat megvan elnöksége idejéből, ez felesleges.