2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A Száztagú gálája az Arénában
2010. 09. 18. 00:00

A gálán Szentpéteri Csilla is közreműködik, ő a zenekarral összeszokott csapatot alkot, közös repertoráuk is van.

A 100 Tagú Cigányzenekar az elmúlt negyedszázadban a világ szinte minden szegletében koncertezett már. Hitük szerint azonban a magyar közönségnél nem kell szebb ajándék, ezért számukra minden magyarországi fellépés kivételes alkalom. Az október 8-i születésnapi gála azonban minden eddiginél különlegesebb lesz. A jeles alkalomra Boross Lajos, a prímások királya és a zenekar örökös főprímása újra a zenekar élére áll.

A zenekar ereje és virtuozitása részben a családi hagyományokban rejlik. Buffó Rigó Sándor elnök-művészeti vezetőnek két fia is tag, a Farkas családból apa és két fia zenél az együttesben. Családi kötelékek is szövődtek már a zenekarban: egy párt alkot például Makó József cimbalmos és Berki Laura hegedűs, ifj. Farkas Rezső brácsás és Csonnó Katalin hegedűs, Vámosi Alíz hegedűs és Bujka János klarinétos. Talán kevesen tudják, hogy az egyik közreműködő, a Nádor vonósnégyes több tagjának apja is a zenekarban játszik.

A gálán Szentpéteri Csilla is közreműködik, ő a zenekarral összeszokott csapatot alkot, közös repertoráuk is van. Ezúttal Vivaldi, Brahms és Jávory műveit szólaltatja meg. A másik szóló zongorista vendég Szakcsi Lakatos Béla begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting, aki két saját szerzeményét adja elő. Az elmaradjatatlan Pacsirta előtt Somló Tamásra irányul majd a reflektorok fénye, aki a Gyöngyhajú lányt hozza magával a születésnapra.

Október 8, 20:00
Papp László Sportaréna
A 100 tagú Cigányzenekar 25. születésnapi gálája
Közreműködik: Nádor vonósnégyes, Szentpéteri Csilla, Szakcsi Lakatos Béla, Somló Tamás.


www.100tagu.hu