2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az OCÖ elnöke és hivatalvezetője ellen kezdeményezett büntetőeljárást az ÁSZ
2010. 09. 17. 00:00

Az ÁSZ csütörtökön még azt közölte, hogy hűtlen kezelés, a számvitel rendjének megsértése és adócsalás alapos gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen.

Az ÁSZ csütörtökön még azt közölte, hogy hűtlen kezelés, a számvitel rendjének megsértése és adócsalás alapos gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, miután megvizsgálta az OCÖ elmúlt másfél éves gazdálkodását.

A hatóság honlapján közzétett jelentés szerint viszont a megállapított törvényi mulasztások, a szabályozatlanság és a szabálytalan gazdálkodás miatt az önkormányzat elnökének és a hivatalvezetőnek a felelősségét állapították meg, ezért az ÁSZ büntetőeljárás megindítását kezdeményezte.

A számvevőszék egyúttal javasolja, hogy a közigazgatási és igazságügyi miniszter intézkedjen az OCÖ éves költségvetési támogatásai felhasználásának felülvizsgálatáról, a szabálytalanul elszámolt 10 millió 475 ezer forint támogatási összeg visszafizettetéséről, a nemzetgazdasági miniszter pedig rendelje el az önkormányzat gazdálkodásának átfogó adóellenőrzését.