HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A francia külügyminiszter nem tudja, hogy Sarkozy és Merkel beszélt-e a cigánytáborokról

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 Szeptember 17    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A francia diplomácia vezetője egy pénteki rádióinterjúban azt mondta: nem tud arról, hogy a francia elnök és a német kancellár között szóba került-e a németországi cigánytáborok felszámolásának kérdése, amely kisebb diplomáciai vihart kavart Párizs és Berlin között.

Hirdetmény

Nicolas Sarkozy a brüsszeli állam- és kormányfői találkozó után csütörtök este kijelentette: Angela Merkel elárulta, hogy neki is szándékában áll az elkövetkező hetekben "táborokat felszámolni". A francia elnök állítását a német kancellár szóvivője és diplomaták cáfolták.

"A történelem majd eldönti. Én nem hallottam, pedig végig ott voltam. A köztársasági elnök nem mondott semmi különöset nekem az egészről. Nem tudom, hogy ez nem egy bizalmas megbeszélés volt-e (Merkel és Sarkozy között)" - mondta Bernard Kouchner.

A francia külügyminiszter azt viszont megerősítette, hogy "eléggé éles" párbeszéd zajlott le Sarkozy és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke között. "Gyakran történik ilyen a politikai életben. Európában is. Ez nem egy jelentős incidens, nagyon jól ismerik egymást, régóta dolgoznak együtt, Barroso és Sarkozy" - jegyezte meg Kouchner, emlékezetve arra, hogy Barroso második mandátumát a francia elnök is támogatta.

Kouchner ugyanakkor megismételte Párizs álláspontját, miszerint elfogadhatatlan, hogy Viviane Reding alapjogi és igazságügyi uniós biztos a második világháború történéseihez hasonlította a mostani kitoloncolásokat. "Soha nem olvasta a történelmet vagy pedig nem tudja, hogy miről beszél, de mindenesetre, elfogadhatatlan" - hangsúlyozta a külügyminiszter.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt