HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Egy romániai cigány jogvédő szövetség a francia termékek bojkottálását szorgalmazza

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  franciaország
2010 Augusztus 31    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Egy romániai cigány érdekvédelmi szövetség arra szólította fel az Európában élő romákat, hogy ne vásároljanak francia termékeket tiltakozásként a francia kormány romákat érintő intézkedései miatt.

Hirdetmény

Az érdekvédelmi szervezetek hálózataként 2006-ban alapított Romániai Romák Polgári Szövetsége reméli, hogy kezdeményezés visszhangra talál. David Mark, a szövetség ügyvezető igazgatója egy kereskedelmi rádiónak elmondta: a tiltakozással azt akarják üzenni Franciaországnak, hogy az emberi jogok előnyt élveznek a gazdasági érdekekkel szemben.

A szövetség a termékbojkotton kívül Romániában országos tiltakozást szervez szeptember 6-án, amikor Párizsban néhány ország részvételével tanácskozást tartanak a migrációról.

A szövetség ügyvezető igazgatója elmondta, hogy Romániában valamennyi francia külképviselet előtt tüntetni fognak. David Mark szerint a párizsi konferencián Franciaország megpróbálja más befolyásos európai uniós tagállam támogatását megszerezni a romák elleni intézkedések ügyében, ami a romák "megbélyegzését" jelentené.

A migrációról tartandó szeptember 6-i konferenciáról a múlt héten Párizsban járt román kormányküldöttség tagjai is nyilatkoztak. Ők azt követően látogattak a nyugat-európai fővárosba, hogy Franciaország több száz román és bolgár cigányt küldött haza. A román küldöttség tagjai szóvá tették a francia féllel folytatott tárgyalásokon, hogy erre a tanácskozásra nem hívták meg Romániát.

A román fél tájékoztatása szerint Párizs arról biztosította Bukarestet, hogy a konferencia napirendjén nem szerepel a roma kérdés, hanem csak bevándorlással kapcsolatos általános témák kerülnek szóba.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt