2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Balog Zoltán: a felzárkózás közös dolog
2010. 08. 30. 00:00

A 220 diákot oktató Komárom-Esztergom megyei intézmény pedagógiai programjának lényege az integrált nevelés és a hátrányos helyzetű gyermekek társadalmi felzárkózásának segítése.

"Fontos az, hogy ne az számítson, ami kívül van. Ruha, zsebpénz, tízórai vagy a bőrszín, hanem az, hogy milyen értékek vannak belül" - mondta a politikus, aki az együttműködéssel megvalósuló felzárkóztatás jó példájának nevezte az Arany János Általános Iskolában folyó nevelőmunkát.

A 220 diákot oktató Komárom-Esztergom megyei intézmény pedagógiai programjának lényege az integrált nevelés és a hátrányos helyzetű gyermekek társadalmi felzárkózásának segítése - közölte a város sajtófelelőse az MTI-vel. Takács István tájékoztatása szerint a tanulók 40 százaléka cigány származású, 60 százaléka a többségi társadalomhoz tartozó gyermek, nagy részük halmozottan hátrányos helyzetű.

A sajtófelelős közlése szerint az iskola eredményes integrációs programot valósít meg. Az intézmény igazgatója, Baranya István és tanára, Sztojka Attila egyedülálló programot dolgozott ki a szülők és a roma tanulók oktatási és nevelési feladatokba történő bevonására - tette hozzá.

A roma tanulók integrációjára indított program az egyik kiindulópontja Esztergom integrációs programjának, amely ösztöndíjat kínál cigány diákoknak a középiskola elvégzéséhez, valamint munka mellett képzési lehetőséget nyújt az iskolát nem végzett romák számára - fűzte hozzá a sajtófelelős.

A 70 éves Arany János Általános Iskola felújított épületben kezdheti a 2010-2011-es tanévet. Az intézményt Székely János püspök és Kiss-Maly László esperes áldotta meg.