HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Balog Zoltán: a felzárkózás közös dolog

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  balog, esztergom
2010 Augusztus 30    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A felzárkózásban az együttműködés fontosságát hangsúlyozta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az Esztergom-kertvárosi Arany János Általános Iskolában tartott tanévnyitó beszédében hétfőn.

Hirdetmény

"Fontos az, hogy ne az számítson, ami kívül van. Ruha, zsebpénz, tízórai vagy a bőrszín, hanem az, hogy milyen értékek vannak belül" - mondta a politikus, aki az együttműködéssel megvalósuló felzárkóztatás jó példájának nevezte az Arany János Általános Iskolában folyó nevelőmunkát.

A 220 diákot oktató Komárom-Esztergom megyei intézmény pedagógiai programjának lényege az integrált nevelés és a hátrányos helyzetű gyermekek társadalmi felzárkózásának segítése - közölte a város sajtófelelőse az MTI-vel. Takács István tájékoztatása szerint a tanulók 40 százaléka cigány származású, 60 százaléka a többségi társadalomhoz tartozó gyermek, nagy részük halmozottan hátrányos helyzetű.

A sajtófelelős közlése szerint az iskola eredményes integrációs programot valósít meg. Az intézmény igazgatója, Baranya István és tanára, Sztojka Attila egyedülálló programot dolgozott ki a szülők és a roma tanulók oktatási és nevelési feladatokba történő bevonására - tette hozzá.

A roma tanulók integrációjára indított program az egyik kiindulópontja Esztergom integrációs programjának, amely ösztöndíjat kínál cigány diákoknak a középiskola elvégzéséhez, valamint munka mellett képzési lehetőséget nyújt az iskolát nem végzett romák számára - fűzte hozzá a sajtófelelős.

A 70 éves Arany János Általános Iskola felújított épületben kezdheti a 2010-2011-es tanévet. Az intézményt Székely János püspök és Kiss-Maly László esperes áldotta meg.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt