HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romák kiutasítása - a bolgár kormány nincs egységes állásponton

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 Augusztus 27    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Nincs egységes állásponton a szófiai kormány a bulgáriai cigányok Franciaországból történő kiutasításának megítélésében.

Hirdetmény

Csütörtöki sajtóértesülések szerint a bolgár külügy-, illetve a belügyminiszter szögesen eltérő nézetet vall, míg a miniszterelnök mostanáig tartózkodott az egyértelmű állásfoglalástól.

Nikolaj Mladenov külügyminiszter a Szega című lapnak nyilatkozva úgy ítélte meg, hogy a kiutasított személyek esetében olyan emberekről van szó, akik jogsértést követtek el, Cvetan Cvetanov belügyminiszter viszont hevesen elutasította ezt a véleményt.

Bojko Boriszov miniszterelnök ugyanakkor salamoni álláspontot fogalmazott meg, azt hangoztatva, hogy a kiutasított romák között jogsértést elkövetők és ártatlan személyek egyaránt vannak.

Megfigyelők szerint a bolgár kormány továbbra is igyekszik kisebbíteni a történtek súlyát A külügyminiszter csütörtökön megismételte azt a korábbi álláspontját, amely szerint eddig egyetlen bolgár állampolgárt sem kellett erővel kitoloncolni Franciaországból. Mladenov arra is utalt, hogy az elmúlt hetek eseményei semmilyen hatással nem voltak Bulgária azon erőfeszítéseire, hogy a schengeni övezet tagja legyen. A miniszter szerint egyértelmű, hogy a más uniós tagállamokban élő bolgár állampolgároknak tiszteletben kell tartaniuk az adott ország törvényeit.

A romák első, 13 fős csoportja múlt pénteken utazott haza Bulgáriába. További tizenhárom ember szerda este érkezett Szófiába, az utolsó kilenc pedig szeptember 10-én tér majd vissza.

Az EU-tag Bulgária - Romániával együtt - 2011-ben csatlakozik a schengeni övezethez, amely lehetővé teszi majd a tagállamok közötti teljes mozgásszabadságot.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt