HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyári nyelvi tábor a Balaton partján

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  frokk, bodrogvölgyi
2010 Augusztus 09    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ Üdülője Fonyódon idén is elindította táboroztatási programsorozatát. Augusztusban középiskolás és egyetemista fiatalok fejleszthették angoltudásukat. Fonyódon jártunk.

Hirdetmény

A tábor célja a fiatalok nyelvi és társadalomismereti tudásának bővítése, intenzív angol nyelvi felkészítése érettségire és nyelvvizsgára. Emellett alapvető társadalomismereti és kisebbségi ismeretek oktatása, mindez természetesen a Balaton parti üdülőnk adta szórakozási, szabadidős és sport lehetőségek kihasználása mellett - informálta a RomNetet Bodrogvölgyi Sándor, az üdülő referense.

Idei táborban ugyanúgy, mint eddig is hátrányos helyzetű budapesti fiatalokat táboroztatnak - tudhattuk meg. Épp a napokban árvízkárosult gyerekek érkeznek a táborba, akik egy feledhetetlen hetet tölthetnek el Fonyódon. Hagyományaikhoz híven idén is megrendezik a Cigány művészek részére az alkotótábort, ahova az ország számos pontjáról érkeznek képzőművészek, akik a tábor keretén belül neves mesterektől és egymástól is sokat tanulhatnak saját szakterületükön. Bodrgvölgyi Sándor elmondta, hogy a budapesti idősekről sem feledkeztek meg. Már dolgoznak azon, hogy a fővárosi nyugdíjasokat is üdültessék fonyódi táborukban.

Az Üdülő a Balaton part legszebb panorámájáról ismert város, Fonyód központjában a vonat- és hajóállomás tőszomszédságában, a Balaton felé eső oldalon található a Fürdő u. 7. szám alatt. Az Üdülőtől 200 méterre szépen kiépített strand van a kikötői móló és az üzletsor mögött. Üdülőnk kényelmes, modern kialakítású, jól felszerelt szobákkal, képzési helyekkel várja táborozóit. A 4-6 ágyas szobák saját fürdőszobával, wc-vel rendelkeznek. A szobák alul franciaágy, felül egy férőhelyes emeletes ágyakkal vannak berendezve. Az Üdülő saját vízparttal, parkosított kerttel, főzőkonyhával rendelkezik.

A Fővárosi Cigány Ház - Romano Kher, most már Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ néven 23 éves táboroztatói tevékenységgel folytatódik a felújított fonyódi üdülőben, az összes eddigi lehetőségünkhöz képest jóval komfortosabb körülmények között. Üdülőnk egész évben nyitva tart. Tanítási szünetekben igyekszünk csak gyerektáborokat fogadni, az év nagyobb részében pedig nyitottak vagyunk sokszínű és gazdag pályázói programra.

A fonyódi Képzési Központ alkalmas jó színvonalon biztosítani a legkülönbözőbb képzési programok lebonyolítását cigány közösségek szervezett együttlétét a legkülönbözőbb témák szakkérdések kulturális, művészeti, nyelvi, hagyományőrző, jogi - és egyéb területeken - tudatta velünk a fonyódi referens.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt