HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

„Cigányok itt nem árulhatnak lufit”

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  RSK, tiszaújváros, lufi
2010 Augusztus 05    Forrás: Roma Sajtóközpont - S. Kállai Szilvia


Ez a cikk archív

Engedéllyel rendelkező roma árust küldtek el a tiszaújvárosi 12. TVK Triatlon Nagyhét rendezvényről – értesült a Roma Sajtóközpont.  A lufiárus férfi állítja: azért zavarták el, mert cigány, és erre tanúi is vannak. A rendezvény főrendezője viszont azért küldték el a kereskedőt, mert egy másik cég azt mondta nekik: a roma férfinak nincs engedélye, és az ő területükön árul.

Hirdetmény

„Itt cigányok nem árusíthatnak.” – Horváth Gyula lufiárus állítása szerint ezekkel a szavakkal küldte el őt a 12. TVK Triatlon Nagyhét főrendezője. A kereskedő a Roma Sajtóközpontnak elmondta: hogy az egyik helyi üzlet területére kapott engedélyt, és természetesen kifizette a helypénzt. Ezt bizonyítani is tudja: a papírt az üzletlánc osztályvezetője írta alá.

 

A roma férfi azt állítja. többször is elkérték az engedélyét, először három biztonsági őr, de miután ellenőrizték, békén hagyták. Azonban fél óra múlva odament hozzá a főrendező, aki, miután kezébe vette az irat faxolt példányát, Horváth Gyula szerint azt kiabálta neki, hogy „ezt lopta, vagy hamisította”. Majd újra odamentek a biztonsági őrök is, és rávették a lufi árust, hogy menjen át az út túloldalára. Ez meg is történt, de kis idő múlva rendőrök érkeztek a helyszínre, akik azt mondták, hogy amíg nincs meg az engedély eredeti példánya, addig nem árusíthat – mesélte a kereskedő.

 

Horváth Gyula elmondása szerint ezután összepakolt, és csak másnap délelőtt ment ki újra, akkor magával vitte az eredeti dokumentumot. A lufiárus azt mondta, hogy az üzletlánc helyi vezetője megkérte őt, adja vissza az engedélyt, és inkább visszafizetik neki a helypénzt, de nem akarnak „rosszban lenni” az önkormányzattal és a főrendezővel. „A cigányozást visszautasítom, én ilyet nem mondtam.” – állítja a főrendező.

 

Márkus Gábor a Roma Sajtóközpontnak azt mondta, hogy a rendezvény területét kizárólagos joggal adták ki egy cégnek, és tőlük kapott egy telefonhívást, amely szerint a roma férfi engedély nélkül árusít a helyszínen. A főrendező állítása szerint ezért utasította a lufiárust, hogy menjen odébb.

 


A Roma Sajtóközpont elérte azt a férfit is, aki felhívta a főrendezőt. Hollósi Attila azt mondta: „Ez pusztán üzlet, senkivel szemben sincs ellenállás.” Majd hozzátette: már korábban bérbe adták az egész területet, és ha jövőre időben jelentkezik a roma férfi, akkor kap majd engedélyt.

 


A léggömb árus viszont ezt hallva csak annyit mondott: nem akart mást, csak dolgozni, valakinek mégis sikerült elérnie, hogy az üzletlánc visszakérje az engedélyét.

 

Az RSK kereste az üzletlánc helyi vezetőjét is, de nem tudott beszélni az illetékessel.

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt