HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Összecsapottnak érzi a nyomozás eredményét az egyik gyanúsított ügyvédje

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2010 Augusztus 01    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Összecsapottnak érzi a rendőrségi nyomozás eredményét a hat halálos áldozatot követelő romák elleni támadássorozat egyik gyanúsítottjának ügyvédje, aki az MTI-nek vasárnap azt is elmondta, az iratismertetés befejeződött, és hamarosan vádat emelhetnek a gyanúsítottak ellen.

Hirdetmény

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kilenc bűncselekmény ügyében folytatott eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, tavaly február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, míg Nagycsécsen egy testvérpár, Tatárszentgyörgyön egy 27 éves apa és 5 éves kisfia vesztette életét.

A támadássorozat négy feltételezett elkövetőjét tavaly augusztus 21-én egy debreceni szórakozóhelyen fogták el a rendőrök.

Gerecs Krisztián, az egyik gyanúsított, K. István védője az MTI-nek vasárnap azt mondta: ügyfelét mind a kilenc támadással és a romák elleni támadások során használt fegyverek beszerzésére irányult besenyszögi rablással is meggyanúsították.

Gerecs Krisztián tájékoztatása szerint az iratismertetés már befejeződött, a védők abba betekinthettek, másolatokat pedig a jövő héten kaphatják meg.

A védőügyvéd azt mondta: sok probléma merült fel a nyomozás során, és annak eredményét más, kisebb horderejű ügyekhez viszonyítva "összecsapottnak" érzi, amely véleménye szerint az ügyben elvárt és támasztott társadalmi és politikai nyomás miatt alakulhatott így. Arról, hogy milyen konkrét bizonyítékokkal rendelkezik ügyfele bűnösségéről a rendőrség, Gerecs Krisztián nem kívánt nyilatkozni.

Annyit mindenesetre megjegyzett, több bizonyítékról, például a bűncselekmény helyszínén rögzített lábnyomról, kiderült, hogy nem az ügyfeléé.

Az ügyvéd elmondása szerint K. István a kihallgatások során tagadta, hogy embert ölt volna, annyit viszont elismert, hogy a Molotov-koktélos támadásokban részt vett. Gerecs Krisztián az MTI-nek azt mondta, védence cselekedeteit azzal magyarázta, hogy "egy súlyos társadalmi problémára akarta felhívni a figyelmet".

A bűnbanda a legutolsó támadását egy évvel ezelőtt, a roma holokauszt áldozatainak emléknapján, Kislétán követte el. Egy 45 éves anyát, Balog Máriát ágyában lőtték agyon, 13 éves kislányát pedig életveszélyesen megfenyegették.

A hat halálos áldozatot követelő romák elleni támadássorozat ügyében eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI-nek vasárnap azt mondta: a közeljövőben tájékoztatást adnak a nyomozás adatairól.

Az NNI korábbi közlése szerint a szakértői véleményeken felül nagy számú személyi és tárgyi bizonyíték is a rendelkezésükre áll, amelyek összességében elegendőek a gyanúsításhoz, valamint egyes bűncselekmények és a gyanúsítottak tevékenységének rekonstruálásához.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt