2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Polgármesterjelölteket toborozna az MCF
2010. 07. 28. 00:00

Az Országos Választási Bizottság már nyilvántartásba vette az önkormányzati választásra az MCF Roma Összefogás Pártot.

A roma politikai tömörülés elnökhelyettese - az MTI-nek küldött szerdai tájékoztatása szerint - azzal a felhívással fordult azokhoz a választópolgárokhoz, akik vállalnák az MCF színeiben a polgármester-jelölést, hogy "20 évvel a rendszerváltás után, tanulva ennek összes hibájából, szeretnének részt venni egy boldogabb, eredményesebb, és sikeresebb társadalom megteremtésében".

Balog József közleményében tudatta: minden településről, főként ahol várhatóan cigány kisebbségi önkormányzatok alakulnak, várják a polgármesterjelöltek jelentkezését a roma párt központi címére.

Az Országos Választási Bizottság már nyilvántartásba vette az önkormányzati választásra az MCF Roma Összefogás Pártot. A hasonló összetételű és vezetésű MCF A Magyarországi Cigányok Országos Fórumát (MCF) pedig a települési kisebbségi választásra vette nyilvántartásba.

Mindkét roma szervezetnek az elnöke az Országos Cigány Önkormányzatot is irányító Kolompár Orbán, és mindhárom szervezet elnökhelyettese Balog József. A párt elindult a 2006. évi parlamenti és a 2009-es EP-választásokon is, de mérhető eredményt nem tudott elérni.

A négy évvel ezelőtti önkormányzati választásokon a roma párt 361 polgármesterjelöltet állított, de közülük senkinek sem sikerült mandátumot szereznie.

A mintegy 22.500 szavazat alapján az országban 22 képviselőjelöltjük szerzett mandátumot az 579 jelölt közül.