2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Borovszky még mindig főigazgató
2010. 07. 22. 00:00

Borovszky Tímea, a roma diákok felzárkóztatásáért is felelős volt esélyegyenlőségi főigazgató tavaly márciusi felfüggesztése óta nem végezhet munkát.

A szocialista Hiller István által kinevezett főosztályvezető így kapja csaknem 600 ezer forintos havi fizetését is. A társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárság azt ígéri, hamarosan lép az ügyben.

Borovszky Tímea, a roma diákok felzárkóztatásáért is felelős volt esélyegyenlőségi főigazgató tavaly márciusi felfüggesztése óta nem végezhet munkát. Borovszky jelenleg az Oktatási és Kulturális Minisztérium jogutódjánál, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál áll alkalmazásban. Õk örökölték meg a botrányba keveredett főigazgatót.

A tárcánál elismerték, hogy az állásából 16 hónapja felfüggesztett főosztályvezető továbbra is státusban van. Ezt azzal indokolták, hogy az esélyegyenlőségi főigazgatóság hamarosan átkerül Balog Zoltán felügyelete alá, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásáért felelős államtitkárságához.

A főosztály átadása jelenleg is folyamatban van, és az esetleges személyi döntéseket majd a terület új gazdája hozza meg.