HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Országos listát állítana a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége

betűméret csökkentése betűméret növelése
2010 Július 21    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Országos listát kíván állítani a kisebbségi választásokra a nagykanizsai székhelyű Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége (DRVSZ), amely három megye cigány szervezetével kötött együttműködési megállapodást - közölte a DRVSZ elnöke szerdán Nagykanizsán.

Hirdetmény

Nagy József György a sajtótájékoztatón azt mondta: a vállaltan a jobboldalhoz kötődő szervezettel szeretnének olyan új országos erőként megjelenni a roma közéletben, amely példamutató embereket tud felsorakoztatni. Gyűjtőszervezetté válnának, amelyben már most is minden réteg képviselteti magát, van köztük beás, lovári, romungro, diplomás cigányok és munkanélküliek egyaránt.

A szervezet szerdán a pécsi Khetanipe - A Romák Összefogásáért Egyesülettel, a kaposvári Napkerék Egyesülettel és a bonyhádi, Tolna Megyei Független Roma Civil Egyesülettel kötött megállapodást, amelynek értelmében az októberi kisebbségi választásokon a DRVSZ színeiben indítják jelöltjeiket és közös országos listát állítanak.

Heves, Hajdú-Bihar és Borsod megyéből is jelezték, hogy csatlakoznának a szövetséghez, de Csongrád megyében is elindult a szervezetépítés - tette hozzá Nagy József György. Résztvevőik között már most is több települési vagy megyei önkormányzati képviselő található, de többen az Országos Cigány Önkormányzatnak (OCÖ) is tagjai.

Meglátása szerint az elmúlt tíz évben nem volt igazi változás a roma közéletben, amelyet eddig jelentősen befolyásolt a pártpolitika. Új országos szervezetként arra törekszenek, hogy a jelenlegi kormánnyal együttműködve elsősorban a foglalkoztatási problémákra próbáljanak megoldást találni.

Lakatos Szilvia, a pécsi Khetanipe képviselőjeként úgy fogalmazott: a DRVSZ jelöltjeiként alternatívát kívánnak nyújtani a közelgő kisebbségi választásokon, hogy ne csak az MCF Roma Összefogás Párt vagy a Lungo Drom közül lehessen választani. Hiteles emberekkel kívánják megújítani a roma közéletet, amelynek "újításra, fiatalításra, más gondolkodásmódra van szüksége".

Babai László, a Tolna Megyei Független Roma Civil Egyesület elnökeként arról beszélt, hogy az OCÖ-ben jelenleg érzékelhető a megosztottság. Ezért is akarják elérni, hogy csak "makulátlan előéletű" vezetője lehessen a szervezetnek, amelyben nem szabad helyet adni a "mutyizásnak".

Bogdán Imre, a Napkerék Egyesület vezetője közölte: szembe akarnak szállni a "korrupt, csaló országos vezetőkkel", meg akarják mutatni, hogy lehet demokratikusan is munkát végezni. Olyan országos vezetőkre van szükség, akik "példát mutatnak és tiszták" - jelentette ki.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Cigány autonómia

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Csak zaklatásért ítélték el a Betyársereg öt tagját

  • Orbán Viktornak végig kell mennie az úton – Forgács István a MandinernekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt