HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Önkormányzati választás - Főpolgármesternek jelöltetné magát az RPT elnöke

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Makai, rpt
2010 Július 05    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Romák és nem romák közös jövőjét hirdetve főpolgármester-jelöltként akar indulni az őszi önkormányzati választásokon Makai István, a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke - jelentette be a roma politikus szombaton Budapesten, a Közös jövő napja című rendezvényen.


Hirdetmény

A roma vezető, aki a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke is, közölte: a helyhatósági választásokon az RPT képviselőjelöltjei valamennyi választókörzetben elindulnak a fővárosi önkormányzati választásokon.

Az Almássy téren tartott rendezvényen a nemzeti színű és cigány zászlót lobogtató mintegy háromszáz ember hosszan tapsolva fogadta a bejelentést.

Makai István úgy fogalmazott: "nem kerget délibábokat", és azt üzente azoknak, akik kétkedőn vagy ellenségesen fogadják bejelentését, hogy "ne alázzák meg gyűlöletükkel önmagukat, és mielőbb lépjenek ki a reménytelenség börtönéből, amelybe lelküket zárták".

Az RPT főpolgármester-jelölte azt mondta: minden olyan embert képviselni akar, aki a remény és a változás oldalán áll. Az elmúlt években számtalan feszültség halmozódott fel a magyar társadalomban, és sokáig úgy tűnt, hogy megértés helyett a meg nem értés, együttműködés helyett a széthúzás, kölcsönös megbecsülés helyett a gyűlölködés árnyékolja be a hétköznapokat.

Az ez évi országgyűlési választásokra utalva úgy fogalmazott: "szerencsére idén tavasszal egy új világ, egy új kezdet fényei is megjelentek, egy új korszaké, amelyben végre magunk mögött hagyhatjuk az elmúlt húsz év minden hibáját és tévedését, bűnét és reménytelenségét".

Hozzátette: ebből az új korszakból a romáknak is ki kell venniük a részüket,felismerve, hogy követtek el hibákat, de tudnak és akarnak is változtatni. Makai István azt mondta: meggyőződése, hogy az első és legfontosabb feladat a reménytelenség legyőzése. A romák integrációja egyetlen lehetséges útjának a polgárosodást tarja. Ez az egész magyar társadalom érdeke, ez vezetheti ki Magyarországot is a "zsákutcából" - mondta, hozzátéve, hogy ehhez nem segélyezést, hanem minél több munkahelyet, minőségi oktatást, több bizalmat és nagyobb lehetőset kér.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény ez évi módosítása szerint főpolgármester-jelölt az lehet, akit a fővárosi választók két százaléka, vagyis legalább 27 ezer ember ajánl.

Makai István az MTI-nek ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: reális esélyt lát arra, hogy sikerrel vegye ezt az akadályt, valamint arra is, hogy az RPT jelöltjei ott legyenek a kerületi képviselő-testületekben és a Fővárosi Közgyűlésben is.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek átCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt