2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Osztolykán Ágnes a szegregációs törekvéseket bírálta
2010. 05. 26. 00:00

Osztolykán bírálta a kormányprogramot azért is, mert egy az egyben sikertelennek nevezi az iskolai integrációt.

Osztolykán bírálta a kormányprogramot azért is, mert egy az egyben sikertelennek nevezi az iskolai integrációt. Ugyan maga is bírálja azt, amit rideg integrációnak nevez, de a kutatási adatok még a jelenlegi integrációs gyakorlatot is alapvetően sikeresnek mutatják. Szerinte tehát nem feladni kéne az integrációt, hanem tökéletesíteni a gyakorlatot.

A Fidesz nevében Pokorni Zoltán, a párt oktatáspolitikusa reagált két percben Osztolykán Ágnes felszólalására. Elismerte, hogy az integráció nagyon fontos szempont, de az eddigi gyakorlat eredményei nem jók, szerinte az elmúlt nyolc évben valójában nőtt a szegregált osztályok száma. "Az elmúlt nyolc év gyakorlata rossz" - jelentette ki. Szerinte le kell számolni azzal az illúzióval, hogy pusztán parancsra lehet integrálni osztályokat.

Osztolykán viszontválaszában megismételte, hogy maguk sem értenek egyet az elmúlt nyolc év gyakorlatával, a rideg integrációval, de szerinte a kormányprogram felületességei miatt úgy tűnik, a Fidesz feladja az integrációt. Ez pedig megengedhetetlen, mert az integráció a legjobb módszer a romák leszakadásának megakadályozására.