2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Bántalmazták az OCÖ egyik elnökhelyettesét
2010. 04. 15. 00:00

A sértett, Drágos József az MTI-vel azt is közölte, hogy az ügyben büntetőfeljelentést tett a Békés megyei kisváros rendőrkapitányságán.

A sértett, Drágos József az MTI-vel azt is közölte, hogy az ügyben büntetőfeljelentést tett a Békés megyei kisváros rendőrkapitányságán.

Mint elmondta: a Lökösházi úton lévő, de jelenleg nem üzemelő kocsmáját két férfi kezdte rongálni, majd amikor értesült az esetről, azonnal a helyszínre sietett. Az akkor még ott tartózkodó férfiak azonnal rátámadtak, amikor ki akart szállni autójából. A 65 éves roma vezetőt állítása szerint többször megrugdosták, és ököllel is arcon ütötték.

Az OCÖ elnökhelyettesének - aki egyben a Békés megyei Elek város cigány önkormányzatát is vezeti - állítása szerint a két támadó, akiket személyesen is régóta ismer, "egy szélsőséges szervezet és párt aktív tagjai". Meggyőződése, hogy néhány hónappal korábban szintén ez a két férfi rongálhatta meg autóját egy kalapáccsal, betörve a jármű szélvédőjét és karosszériáját - tette hozzá.

Drágos József az MTI-nek azt mondta: orvosi látleletet kért, amelyből kiderült: sérülései nyolc napon túl gyógyulnak. A csütörtöki támadás miatt feljelentést tett a városi rendőrkapitányságon, s arra kérte a rendőrséget, az éjszaka folyamán gyakrabban járőrözzenek háza környékén, mert további atrocitásoktól tart - tette hozzá.