2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az OCÖ szerint nem tűntek el ágyak a balatonlellei táborból
2010. 04. 01. 00:00

Kiss Ferenc fonyódi rendőrkapitány hétfőn a Magyar Nemzetben megjelentekre reagálva azt közölte: harmincöt ágy és három bojler tűnt el az OCÖ balatonlellei gyermek- és ifjúsági táborának épületeiből.

Kiss Ferenc fonyódi rendőrkapitány hétfőn a Magyar Nemzetben aznap megjelentekre reagálva az MTI-vel azt közölte: harmincöt ágy és három bojler tűnt el az OCÖ balatonlellei gyermek- és ifjúsági táborának épületeiből úgy, hogy erőszakos behatolásnak nincs nyoma, és a cigány önkormányzat közelmúltban tett feljelentése nyomán lopás bűntette miatt indult eljárás.

Az OCÖ csütörtöki közleményében viszont azt írta: mivel az előzetes leltár alapján harmincöt ágy hiányát fedezték fel a balatonlellei táborban, ezért feljelentést tettek. Az OCÖ elnöke, Kolompár Orbán által elrendelt rendkívüli leltár alapján azonban kiderült, hogy a gondnok által készített adatok nem a valóságnak megfelelő készletet tartalmazták, így a hiányzónak vélt fekhelyek hiánytalanul megtalálhatóak.

"Az Országos Cigány Önkormányzat a súlyos tévedés miatt a téves leltárt elkészítő gondnokot azonnali hatállyal elbocsájtotta" - tudatta a roma érdekképviseleti szervezet, hozzátéve, a lopás miatt tett feljelentést pedig visszavonják.

A balatonlellei volt BM üdülő már korábban az érdeklődés központjába került. Móring József Attila (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő idén januárban az üdülő előtt tartott rögtönzött sajtótájékoztatón tette szóvá, hogy az OCÖ, mint az üdülő bérlője, nem tartotta be a hasznosítási szerződés feltételeit, ezért fel kell szólítani az állami ingatlant bérbe adó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-t, hogy bontsa fel a szerződést.

A politikus azt mondta: a cigány önkormányzat két évvel ezelőtt öt évre vette haszonbérbe a csaknem 1 milliárd forint értékű, Balatonlelle legfrekventáltabb helyén lévő, másfél hektáros vízparti üdülőt azzal, hogy ott országos szakképzési és szakmunkásképző központot létesít. Azon túlmenően, hogy egy oktatási intézmény létesítése a turisztikai övezetben nem egyeztethető össze a település rendezési tervével, gondot okozott az elmúlt két nyáron, hogy - az ingatlanra kihelyezett táblával is ellentétben - az üdülőben nem gyermekek, hanem botrányos viselkedésű felnőttek nyaraltatása folyt - tette hozzá a képviselő, a helyiek beszámolóira hivatkozva.

Móring József Attila januárban arról is beszámolt: a cigány önkormányzat, amely a felújításokért cserébe vehette bérbe az ingatlant, azt állítja, hogy már 20 millió forintot költött erre a célra. A politikus tudomása szerint azonban ennek nincs látszata, ezért hatóság vizsgálja az esetet, az önkormányzatnál történt egyéb visszaélésekkel együtt.

A vám- és pénzügyérség a felújítással kapcsolatban nyomozást rendelt el, egyelőre ismeretlen tettes ellen.