2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Harminc ágyat loptak el a cigány önkormányzat üdülőjéből
2010. 03. 29. 00:00

A rendőrség közlése szerint több mint egy hete tett feljelentést a tábor új gondnoka, hogy eltűntek dolgok az üdülőhelyről.

Semmilyen behatolási nyom nincs az Országos Cigány Önkormányzat balatonlellei gyermek- és ifjúsági táborában, tájékoztatott a fonyódi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya. Valószínűsíthető tehát, hogy nem betörés áldozata lett a berendezés egy része.

A rendőrség közlése szerint több mint egy hete tett feljelentést a tábor új gondnoka, hogy eltűntek dolgok az üdülőhelyről. Elmondása szerint akkor észlelte, hogy hiányos a berendezés, amikor átvette elődjétől az épületet. A gondnok feljelentése alapján harminc ágy és három bojler hiányzik a leltárból.

A Magyar Nemzet ezzel szemben arról számolt be: egy milliós értékű sütőberendezésnek és több más holminak is lába kelt. Erről a rendőrségnek egyelőre nincs tudomása.

A fonyódi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya már bekért iratokat az ügyben, de eddig még nem kapták meg azokat az OCÖ-től.

Ismert, hogy az év elején Móring József Attila országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet az OCÖ által bérelt lellei tábor szerződésére, mely a honatya szerint többszörösen jogsértő. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő eredetileg oktatási központ céljaira adta használatba az OCÖ-nek a nagyértékű, vízparti ingatlant, miközben ez a város rendezési tervébe ütközik, s a táborban egyébként sem oktatnak.

Sokkal gyakoribb viszont a dínomdánom az OCÖ-üdülőben, a nyári randalírozásról szóló bejelentéseket annak idején Kenéz István polgármester is megerősítette. A korábbi elmondások arról is szóltak: több felnőtt nyaral a lellei "gyermektáborban", mint gyermek.

Az OCÖ nem fizet bérleti díjat az államnak, s Móring József Attila elmondása alapján azt állítják, hogy húszmillió forintot költöttek az egyébként cseppet sem fényes állapotú ingatlanra. Ezt a Vám- és Pénzügyőrség hivatott ellenőrizni, információink szerint a vizsgálat folyamatban van.

Ifj. Bogdán Jánost, az OCÖ szóvivőjét, ahogy korábban, most is hiába kerestük eddig mobiltelefonján.