2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fél éve fedezte a pornószínésznőt a Jobbik miniszterjelöltje
2010. 03. 29. 00:00

Az önmagában is szaftos botrányt a Jobbikhoz közel álló, neonáci kuruc.info fokozza: vasárnapi cikkében a szerző azt írja, ők már 2009 szeptemberében értesültek Müller pornószínészi mivoltáról.

Tényleg hasonlít

Az önmagában is szaftos botrányt - érdekes módon - a Jobbikhoz közel álló, neonáci kuruc.info fokozza: vasárnapi cikkében a szerző azt írja, ők már 2009 szeptemberében értesültek Müller pornószínészi mivoltáról - melyet egy roma hírportál szellőztetett meg elsőként - mivel azonban nem voltak száz százalékig biztosak a dologban, írásban megkeresték Volner Jánost, a Magyar Gárda szóvivőjét. Volner - aki egyben a Jobbik parlamenti képviselőjelöltje, a párt a Rendvédelmi Kabinetjének elnöke, továbbá a Jobbik rendvédelmi miniszterjelöltje - akkor azt válaszolta, a pornós lány tényleg nagyon hasonlít a gárdistára: "utánajárunk, amint választ tudok adni, azonnal küldöm".

Tudtak róla

A Magyar Gárda Országos sajtóirodája vasárnap szűkszavú közleményben reagált a Müller-ügyre: "Tudtunk arról, hogy bajtársnőnk pornószínésznőként dolgozott, hiszen azt jelentkezéskor önként, fontos tényként közölte. Azt feltétlenül ki kell emelni, hogy eskütétele óta bajtársnőnk az Új Magyar Gárda közösségén belül példás munkát végez, elöljárói mind fizikai erőnlétével, mind az egészségügyi egységben végzett munkájával, mind pedig magatartásával tökéletesen elégedettek. (...) Az ügyet a továbbiakban az Új Magyar Gárda belügyeként kezeljük, arról a nagy nyilvánosság felé nyilatkozni nem kívánunk."

Az enyhén tudathasadásos összképet csak fokozza, hogy Kiss Róbert, a gárda főkapitány a közelmúltban úgy fogalmazott, saját kezűleg fogják kirángatni az Országgyűlésből a Jobbikot, ha olyanná - azaz hiteltelenné - válik, mint a többi párt.

Morvai lebilincselő

A múlt héten a Jobbik köztársasági elnök-jelöltje, Morvai Krisztina is kínos helyzetbe került. Az Európa Parlamenti képviselő tilosban parkolt, ezért autójára kerékbilincset szereltek. A közterület-felügyelők szerint Morvai a mentelmi jogára hivatkozva próbálta levetetni azt, ám nem járt sikerrel, így ki kellett fizetnie a büntetést. Morvai Krisztina az eset után elismerte, hogy tilosban parkolt, ám állítása szerint ő nem hivatkozott a mentelmi jogára, épp ellenkezőleg: a parkolási társaság helyszínre küldött vezetője akarta mindenáron rábírni: éljen mentelmi jogával és ne fizessen.

Az ügyben Rogán Antal, a kerület polgármestere is megszólalt. Mint közleményében írja, polgármesterként kötelessége megvédeni a Morvai által megrágalmazott közterület-felügyelőket. "Felháborítónak tartom, hogy miután nem sikerült a mentelmi jog mögé bújva megúsznia a büntetést, most a vele szemben türelmesen eljáró egyszerű köztisztviselőket vádolja!"

Melegek védelmezője volt

Morvairól szintén a múlt héten "derült ki", hogy néhány évvel ezelőtt még harcos védelmezője volt a leszbikus anyáknak, és mélyen elítélte a faji megkülönböztetést. De nem ő az egyetlen a Jobbikban, aki korábbi liberális világnézetét cserélte le a párt konzervatív elveire, vagy a Jobbikban felfedezni vélt karrierlehetőségre. Király András, a párt azóta lemondott szóvivője is nagy barátja volt korábban a transzvesztitáknak, a melegeknek és a füves cigarettának - amint azt néhány videó és fotó is tanúsítja.

Király - nem meglepő módon - a napvilágra kerültekkel szemben teljesen ellentétes képet festett le magáról a Jobbik honlapján olvasható önéletrajzában: saját bevallása szerint vallásos neveltetésben részesült, estéit a közös imádságok és Biblia-olvasások tették ki.

"A művelt ifjúságért"

Nem sokkal Király "sötét múltjának" lelepleződése után, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének vezetőjéről, Szávay Istvánról kerültek fel rendkívül kínos képek a világhálóra. A "művelt és kulturált ifjúságért dolgozó" politikus pénisznövelővel pózol egy fotón, a többin pedig öntudatlan állapotban csinálnak belőle hülyét a barátai. Cigarettásdobozokat pakolnak a fejére, miközben Szávay merev részegen az igazak álmát alussza. Szávay egyébként Bács-Kiskun megye 6. számú választókerületének képviselőjelöltje. Az interneten olvasható bemutatkozása szerint a politikus "a művelt és kulturált ifjúságért, valamint a nemzeti összetartástudat erősítéséért" dolgozik. Királlyal ellentétben a Jobbik Szávaynál nem alkalmazott drákói szigort: a képviselő-jelöltnek nem kellett lemondania posztjáról, a párt szóvivője szerint ugyanis Szávay István nagyon sokat dolgozott a fiatalokért, és ezért is van helye a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltjei között. A Stop.hu kérdésére, hogy Szávayra más szabályok vonatkoznak-e, mint Király Andrásra, Dúra Dóra annyit mondott: a melegfelvonuláson való részvétel és a füvezés durvább, mint az italozás, azt a Jobbik jobban elítéli.

Vona a mosdóban bizonyítana

Az ordenáré botrányokkal kapcsolatban nyilván sokakat érdekelné Vona Gábor véleménye, hiszen ő az, aki pártelnökként és a gárda megálmodójaként személyében is összeköti a Jobbikot és a Magyar Gárdát. Vona azonban ismeretlen okból hallgat a kínos ügyekben. Pedig nem éppen zárkózott típus: amint az atv.hu megírta, nemrégiben egy tatabányai választási fórumon arra bíztatta a jelenlévőket, hogy aki bizonyosságot akar arról, hogy nem zsidó, kövesse a mosdóba.