2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Visszalép az MCF Szabolcs megyei jelöltje
2010. 03. 21. 00:00

Balog József elnökhelyettes a Szabolcs megyei nyírbátori térségben indult volna egyéni képviselőként saját pártjuk színeiben.

A roma politikai tömörülés vezetése csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy nem állítanak országos listát, és az általuk összegyűjtött ajánlószelvényeket (közlésük szerint 23 ezret) a sajtótájékoztató után újságírók előtt elégették.

Az MCF színeiben Kolompár Orbán elnök a Borsod megye 5-ös számú választókerületében, azaz Ózdon és környékén méretteti meg, nyilvántartásba is vették hivatalos jelöltként.

Balog József elnökhelyettes a Szabolcs megyei nyírbátori térségben indult volna egyéni képviselőként saját pártjuk színeiben. Ajánlószelvényeit, - elmondása szerint - 850 darabot pénteken leadta, de mint azt az MTI-vel vasárnap közölte: visszalép, és nem indul a voksoláson.

A roma politikus, aki az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese is, döntését azzal indokolta, hogy a Szabolcs megyében megerősödött a "szélsőjobbik", és amennyiben ő is elindulna a választásokon, csökkentené a demokratikus pártok esélyeit, amelyek a Jobbik ellenfeleként lépnek fel.

Január elején Kolompár Orbán még azt közölte, hogy mintegy 150 egyéni választókerületben kívánnak jelöltet állítani.