HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Horváth Aladár: a cigányság történelme legdrámaibb éveit éli

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  horváth
2010 Március 21    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A vészkorszak szenvedései után a legdrámaibb éveit éli a magyarországi cigányság a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke szerint.


Hirdetmény

Horváth Aladár a rasszizmus elleni világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatóján Budapesten vasárnap bírálta a "segélyért munkát" programot, valamint azt, hogy a kormány megkurtította a munkanélkülieket támogató rendelkezésre állási támogatást (rát), így még kiszolgáltatottabb helyzetbe hozta a mélyszegénységben élőket, köztük a cigányokat.

Megjegyezte: azzal, hogy januártól egy családban csak egy ember kaphatja meg a rát-ot, mintegy 30 százalékkal romlott az életszínvonal a cigányság körében.

Horváth Aladár szerint a tartósan kirekesztett cigány népesség reménytelenné vált helyzetének egyik oka az újkapitalista, neoliberális gazdaságpolitika szegényellenes és kirekesztő mechanizmusaiban keresendő, a másik pedig a magyar politikai elit két évtizedes kollektív közönye és felelőtlensége.

Horváth Aladár, aki független jelöltként maga is elindul a Borsod megyei Edelény körzetében az országgyűlési választásokon, úgy fogalmazott: egy hónapon belül "az újnyilas párt akár 70-80 mandátuma révén demokratikus felhatalmazást kaphat, hogy szélsőjobboldali, rasszista programját képviselje a parlamentben".

Aggodalomra ad okot, hogy a Jobbik gondolkodásmódja jelen van valamennyi pártban és támogatóik között. Ez a szemlélet befolyással bír sok település vezetésére, jelen van a rendőrségen és az igazságszolgáltatáson belül is - mondta.

A kilátástalan helyzetbe került cigányok és szegények problémáját nem lehet rendvédelmi eszközökkel megoldani - mondta. Hozzátetette: a választóknak kell elutasítaniuk a szélsőjobboldali gondolkodásmódot, és olyan pártot kell választaniuk, amely az erőszakmentes, békés együttélést teremti meg.

Horváth Aladár kijelentette: a Jobbik sikere egyet jelent a harmadik Magyar Köztársaság válságával, és amennyiben a Fidesz és az MSZP összefogva a parlamentbe esetleg bekerülő kis pártokkal nem képes hiteles válaszokat adni a minden területre kiterjedő válságra, akkor a Jobbik bűnbakképzésre épülő politikájával kormányra kerülhet, és ez a köztársaság bukásához vezethet.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Horváth Aladár állítja: Orbán hivatali visszaélést és becsületsértést követett el

  • Feljelentették Orbánt a gyöngyöspatai kártérítési perről tett nyilatkozata miatt

  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítésCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt