2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az MCF mégsem állít országos listát
2010. 03. 18. 00:00

A politikus azt mondta: bár nagyon sok ajánlószelvényt gyűjtöttek a párttagok és aktivisták, azért nem állítanak országos listát, mert gazdaságilag nem tudnak versenyezni a nagy pártokkal.

A politikus azt mondta: bár nagyon sok ajánlószelvényt gyűjtöttek a párttagok és aktivisták, azért nem állítanak országos listát, mert gazdaságilag nem tudnak versenyezni a nagy pártokkal, de becsületből mégis képviseltetik magukat a választásokon. Kolompár Orbán Borsod megye 5-ös számú választókerületében, azaz Ózdon és környékén méretteti meg magát. Az ajánlószelvényeit már leadta a helyi választási bizottságnál.

A roma vezető közölte: Balog József elnökhelyettes pedig a Szabolcs megyei nyírbátori térségben indul egyéni képviselőként saját pártjuk színeiben, ajánlószelvényeit pénteken adja le.

Kolompár Orbán kijelentette: az általuk összegyűjtött sok ezernyi ajánlószelvényt megsemmisítik, nem adják át egyetlen pártnak sem, viszont az MCF elnökségének jövő heti ülésén döntenek arról, mely politikai tömörülés mögé sorakoznak fel a választásokon a mögöttük álló 50 ezer szavazattal.

Kolompár Orbán közölte: hogy az MCF 40-50 ezer szavazata "ne vesszen el", úgy döntöttek, olyan párt mögé sorakoznak fel, amelyik felvállalja a cigányságot, szembeszáll a szélsőséges eszmét megtestesítő pártokkal, a gárdistákkal, és garanciát ad a cigányság felemelkedésére.

Hozzátette: olyan párt választási sikerét akarják elősegíteni, amely hárommillió szegény ember érdekeit is felvállalja, és nem politikai bűvészmutatványokkal próbálja a cigányság helyzetét segíteni.

Kijelentette: az elmúlt 20 év felelőtlen politizálása bűnbakká tette a cigányságot, ezért józan politizálásra van szükség, és ehhez józanul gondolkodó pártokra és kormányra van szükség. A szélsőséges erők visszaszorítása minden párt felelőssége és kötelessége kell legyen - tette hozzá.

Az MCF elnöke, aki egyben az Országos Cigány Önkormányzatot is irányítja, az ellene folyó bírósági büntetőeljárásokra utalva úgy fogalmazott: "nem kívánok a mentelmi jog mögé bújni, a választások után büszkén és bátran állok a bíróság elé, mert bebizonyítom ártatlanságom, mert csak az egyes médiumok és politikai érdekek akarnak lejáratni". A roma politikus azt mondta: a bíróság azért függesztette fel a Kecskeméten ellene folyó eljárást, mert a vádhatóság nem tudta kellően alátámasztani az ellene felsorolt vádakat, és "a bíróság már most elismerte", az általa vezetett szervezetektől "egy fillér sem került ki".

Bogdán János elnökhelyettes azt mondta: "ha a vérünket akarják, ingyen nem kívánjuk odaadni, mert az MCF ütőképes és golyóálló csapat".