HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A gyanúsított nem működött együtt a hatóságokkal Piricsén

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  piricse
2010 Március 18    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Helyszíni bizonyítást tartottak a Szabolcs megyei Piricsén a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat ügyében csütörtökön; a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) közlése szerint K. István gyanúsított a bűncselekmény lefolyását nem kívánta megmutatni.


Hirdetmény

A 2008. augusztus 8-án történt fegyveres és gyújtópalackos támadás során egy nő súlyosan megsérült. A bűncselekmény rekonstruálásának idejére az Ady Endre utca egy részét teljesen lezárták a testpáncélba öltözött készenléti rendőrök és kommandósok, a lakókat beterelték a házukba, az újságírókat pedig az első bekötőutcáig küldték vissza.

A hat halálos áldozattal járó kilenc támadás - amelynek második állomása volt a piricsei gyújtogatás és lövöldözés - ügyében eljáró NNI csütörtök délután közleményben tudatta: a helyszíni kihallgatás célja a gyanúsított korábbi vallomásának helyszínen történő ellenőrzése volt. A terheltnek lehetősége nyílt arra, hogy vallomásának megfelelően a bűncselekmény elkövetésének helyszínén nyilatkozzék a cselekmény lefolyására, körülményeire, illetve megmutassa az elkövetés helyét vagy a bűncselekménnyel összefüggő más helyet, tárgyi bizonyítási eszközt.

Az NNI közlése szerint a támadássorozat egyik gyanúsítottja, K. István helyszíni kihallgatása során korábban tett vallomását fenntartotta, azonban "élve a törvény adta jogával, a cselekmény lefolyását nem kívánta megmutatni".

Szerdán szintén Szabolcsban, Kislétán folytattak bizonyítási eljárást, ahol tavaly augusztus 3-ára virradóra történt támadás. Szabolcs megyében összesen három fegyveres és Molotov-koktélos támadást követtek el. Kislétán egy asszonyt, Tiszalökön pedig egy férfit lőttek agyon. A szabolcsi támadásokban két ember életveszélyesen sérült meg.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Pusztul az a budai villa, amit Farkas Flórián sofőrje vett meg

  • Elhunyt Balogh Lajos Paci, roma aktivista

  • Cigány szószóló: nem meglepő, hogy a cigányság a Fideszre szavaz

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódjaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt