2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A gyanúsított nem működött együtt a hatóságokkal Piricsén
2010. 03. 18. 00:00

Az NNI közlése szerint a támadássorozat egyik gyanúsítottja, K. István helyszíni kihallgatása során korábban tett vallomását fenntartotta.

A 2008. augusztus 8-án történt fegyveres és gyújtópalackos támadás során egy nő súlyosan megsérült. A bűncselekmény rekonstruálásának idejére az Ady Endre utca egy részét teljesen lezárták a testpáncélba öltözött készenléti rendőrök és kommandósok, a lakókat beterelték a házukba, az újságírókat pedig az első bekötőutcáig küldték vissza.

A hat halálos áldozattal járó kilenc támadás - amelynek második állomása volt a piricsei gyújtogatás és lövöldözés - ügyében eljáró NNI csütörtök délután közleményben tudatta: a helyszíni kihallgatás célja a gyanúsított korábbi vallomásának helyszínen történő ellenőrzése volt. A terheltnek lehetősége nyílt arra, hogy vallomásának megfelelően a bűncselekmény elkövetésének helyszínén nyilatkozzék a cselekmény lefolyására, körülményeire, illetve megmutassa az elkövetés helyét vagy a bűncselekménnyel összefüggő más helyet, tárgyi bizonyítási eszközt.

Az NNI közlése szerint a támadássorozat egyik gyanúsítottja, K. István helyszíni kihallgatása során korábban tett vallomását fenntartotta, azonban "élve a törvény adta jogával, a cselekmény lefolyását nem kívánta megmutatni".

Szerdán szintén Szabolcsban, Kislétán folytattak bizonyítási eljárást, ahol tavaly augusztus 3-ára virradóra történt támadás. Szabolcs megyében összesen három fegyveres és Molotov-koktélos támadást követtek el. Kislétán egy asszonyt, Tiszalökön pedig egy férfit lőttek agyon. A szabolcsi támadásokban két ember életveszélyesen sérült meg.